Suzuki Swift 1.3 GX (1996)
Uitvoering | Swift 1.3 GX |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Blijven gaan
De Suzuki werd aangeschaft t.g.v. echtscheiding. Ik moest "even" een goedkope benzine auto hebben. De wb voor een Passat diesel was in combinatie met de afname in kilometers niet meer rendabel. Ook had de VW de respectabele km stand van 4 ton gehaald.
Ik wilde een Japanner met trekhaak, verder had ik geen eisen. Ik kreeg er een radio cd speler met usb en sd card reader bij. Nadat ik 1100 euro had afgetikt was ik weer mobiel.
De Soes brengt mij (bijna) dagelijks naar mijn werkplek, 27 kilometer enkele reis. Verder wat privé-ritjes die weinig voorstellen. Zo kom ik op ca 15000 KM per jaar.
Qua onderhoud doe ik NIKS zelf. Alle beurten krijgt ie bij een eenmansgarage. Dat is geen straf, zo had ik een tussen - en einddemper voor 280,- en voor dat geld zat ie er ook onder en was de btw betaald.
Het comfort is voor een kleine auto best aardig, wel is ze gevoelig voor harde (zij)wind en op nat wegdek is de wegligging niet geweldig. Maar, het is geen race auto, er gaan makkelijk 2 volwassenen op de achterbank en de spiegels zijn zelfs elektrisch verstelbaar.
Starten en rijden, nog nooit heeft ie me laten staan en toch al 2 hevige winters en een hete zomer doorstaan. Het verbruik is ongeveer 1 op 15 en ik weet dat een Swift beter moet kunnen. Olieverbruik is nihil.
Wat is er aan gebeurd:
4 nieuwe banden, 1 nieuwe radiateur, tussen en einddemper, remschijven en blokken vóór.
De wb bedraagt 17 euro per maand en de WA zit rond een tientje.
Ik was van plan om een jaartje van dit spaarvarken gebruik te gaan maken, maar stuur intussen al 2 en half jaar tevreden rond. Het is zeer waarschijnlijk dat ik pas rond april 2012 ga kijken naar een andere, zoals het nu lijkt wordt dat een Honda Civic, 2003 of 2004.
PRIVATE LEASE Suzuki Swift