Suzuki Swift 1.3 GL (1994)

Suzuki Swift

UitvoeringSwift 1.3 GL
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2005

Klein praktisch autootje. Kost bijna niks en lekker betrouwbaar. Ik ben student dus heb niet veel te besteden. Het verbruik is minimaal en de wegenbelasting minimaal. Lekker no-nonsens dus er kan ook weinig aan kapot.

De 1.3 is verbazend snel! Snelle diesels/middenklassers schrikken zich elke keer weer een ongeluk als ik in zn 2 naar de 100 schiet. Na de 100 is de fut er echt wel totaal uit, maar dat kan ook niet anders. Door de enorm lange 5 is het wel mogelijk op de Autobahn om levensgevaarlijke hoge snelheden te halen (de 195 is mij gelukt heuvel af, wind mee)

De wegliging is beroerd. Waar iedereen met 70 een klaverblad doorgaat hang ik ondersteboven in mijn auto en bij de eerste natte spetter op het wegdek ligt de schuifgrens van de auto op een tempo wat zelfs oma niet gevaarlijk zou vinden. Na het monteren van een set winterbanden is het niet veel beter geworden.

De veiligheid is minimaal en voel me ook echt niet veilig op de snelweg. Dit is goed voor het afstand houden want je moet er niet aan denken wat er gebeurt als je een aanrijding krijgt.

Even wat negatief commentaar, maar dan hier het positieve: al zijn waar naar zijn geld en dit is echt zeer ok als je een goekope auto voor in de stad zoekt! Wendbaar, goedkoop, snel en makkelijk kwijt te raken in de kleinste parkeerplekjes.

Update 31-01-08

Inmiddels is mijn swift de deur uit. De koppeling was een kwestie van afstellen. kleine problemen zijn inmiddels gerepareerd en mijn Swift heeft een nieuwe blije eigenaar.

Inmiddels met de auto op vakantie geweest naar Zwitserland, Frankrijk en als laatst Duitsland. Dit is blijkbaar niet goed voor mijn wagentje, want na Zwitserland liep de motor vreemd stationair en hikte hij. Na Frankrijk ging de bestuurders portier niet meer open. Na Duitsland is de auto ook koelvloestof gaan gebruiken en loopt de auto voor geen meter meer, start slecht en loopt op 3 poten als hij koud is. Dit probleem is nog niet verholpen en is ook reden dat ik de auto weg ga doen.

Inmiddels de volgende probleempjes gehad:

-Dimlicht viel uit stekkerverbinding verbrand
-Wiellager kapot (APK) inmiddels vervangen
-Distributieriem vervangen, benzine filter vervangen, stationair afgesteld (waarna de auto nog beroerder loopt)
- lekke radiateur, zelf vervangen
- beide wiellagers en remblokken achter vervangen (ook zelf)
- normaal onderhoud zoals banden, olie en luchtfilter
- sinds 140000km begint de koppeling het te begeven, vervanging kost +- 500 euro
- uitlaat (incl kat.) vervangen, kosten autodemontagebedrijf 110 euro.

6,5

PRIVATE LEASE Suzuki Swift