Subaru Outback 2.5i Premium (2019)

Uitvoering | Outback 2.5i Premium |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Oersterk en betrouwbaar
Meerdere malen per jaar rijd ik met een boot op een trailer (1350 kg) naar Denemarken, enkele reis ca 900 kilometer.
In 2012 een nieuwe Outback gekocht en daar 6,5 jaar tot volle tevredenheid mee gereden, de auto heeft mij nooit in de steek gelaten en de boot trok hij met gemak uit het water .
Na 165.000 kilometer hebben we deze auto ingeruild bij mijn dealer voor een Subaru Outback demo die net 3000 kilometer gereden had. In mei van dit jaar hebben we met die demo 4 dagen door Duitsland gereden dus de meeste kilometers hadden we er zelf ook opgezet :-)
Inmiddels 2000 kilometer mee gereden waarvan 1000 met de trailer met boot erachter. Gemiddeld verbruik over die 2000 kilometer is 8.0 liter per 100 kilometer.
Bij woon- werkverkeer (korte afstanden) gemiddeld ook 8 liter op 100 kilometer. Rijden op de snelweg met 120 km/uur ligt het verbruik rond de 7,4 liter per 100 kilometer.
Het nieuwe model heeft beduidend meer opties dan de vorige en aangezien ik al die speeltjes erg leuk vindt ben ik zeer tevreden met deze auto.
De rij eigenschappen vind ik uitstekend, je glijd over de weg. Erg sterke motor en dit model heeft een sportstand voor als je een keer sportief wilt rijden ;-)
Elektrisch openende en sluitende kofferbak, automatisch dimmende binnenspiegel, eye-sight, adaptive cruise control, lane change assist, diverse camera's, elektrisch bedienbare voorstoelen, stoelverwarming en achterbankverwarming, automatic vehicle hold, X-mode collision alert, uitgebreid infoscherm, goede navigatie, bluetooth, subaru starlink en nog veel meer.
Enig minpuntje vond ik dat de spiegels niet inklappen bij het op slot zetten van de auto. Dat is inmiddels bij de dealer opgelost door er een module in te laten bouwen zodat ze nu wel inklappen.
Ik weet zeker dat ik van deze Outback de komende jaren erg veel plezier ga hebben!
Update oktober 2020
Inmiddels 20.000 kilometer gereden met de Outback.
Tijdens een demodag bij subaru dealer Broek in Waalwijk werd mij de X-mode uitgelegd en in de praktijd gedemonstreerd. Wat een fijne optie is dat toch! Ik gebruik deze stand nu elke keer als ik de boot uit het water moet traileren. Vooral op gladde hellingen is dit een hele verbetering.
Ook de TMP instelling inmiddels leren waarderen met de boot erachter, op stand 3 rijdt de combinatie dan een stuk beter.
Gemiddeld gebruik (zonder aanhanger/boottrailer) komt vaak op de snelwegen ruim onder de 7 liter per 100 km.
Al met al super tevreden met de Outback :-)