Subaru Legacy Touring Wagon 2.0 GL AWD (2002)
Uitvoering | Legacy Touring Wagon 2.0 GL AWD |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Dit is mijn derde Subaru in meer dan 16 jaren. Eerst een L-serie stationwagon, daarna een Legacy 2.0 GL Touringwagon en nu een Legacy 2.0 GL TW (speciale uitvoering) met AT, van de voorlaatste generatie. Alle drie auto’s nieuw gekocht en van een lpg-systeem laten voorzien (de laatste twee met een G3-installatie). Ik ben niet van plan om in detail over mijn ervaringen met de diverse Subarus te gaan schrijven, want ik kan kort zijn. Laat ik vermelden dat ik zo’n 40.000 km per jaar rijd. De auto’s zijn altijd bij een Subaru dealer/Subaru specialist in onderhoud geweest en alle onderhoudsbeurten zijn volgens het boekje uitgevoerd. Ik ben nooit met pech langs de weg komen te staan. De auto’s hebben nooit dienst geweigerd. Afgezien van een gereviseerde dynamo, een nieuwe accu en een nieuwe bobine zijn er eigenlijk nooit onderdelen vervangen buiten het normale onderhoud om. Voor de volledigheid, mijn eerste twee Subarus hadden samen opgeteld ca. 600.000 km op de teller staan, toen ik ze verkocht. Mijn huidige Subaru is natuurlijk nog helemaal probleemloos. Ik ben dan ook meer dan tevreden over het merk Subaru en meer in het bijzonder over de Subaru Legacy. Niet in het laatst vanwege de exclusieve en bewezen betrouwbare techniek die al vele jaren in Subarus wordt toegepast.
Waarderingen:
Comfort: de auto is goed uitgerust en heeft goede stoelen; de AT schakelt bijna ongemerkt; de motor is heel stil
Prestaties: deze auto heeft nog een 125 pk motor; dat is niet overdreven veel in verhouding tot de massa van de auto; daartegenover staat een goede wegligging/goed bochtgedrag; rijdt vorstelijk op de autoweg
Betrouwbaarheid: bewezen (zie hierboven)
gebruikskosten: onderhoudskosten zonder verrassingen; het verbruik op lpg valt niet tegen (ca. 1:10,5)
Aangepast op 5 dec. 2006: omschrijving van de waarderingen.
geen bijzondere