Subaru Legacy Touring Wagon 2.0 GL AWD (1999)
Uitvoering | Legacy Touring Wagon 2.0 GL AWD |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
De boxermotor loopt mooi trillingsvrij en is lekker stil. Het is een comfortabele auto die degelijk aandoet. Als bestuurder zit je redelijk laag(sportief?)op goede stoelen. In de afgelopen winterperiode merk je eigenlijk pas hoe glad het op de weg is als je remmen moet omdat dan de abs ingrijpt. Vastzitten en glibberen is er verder niet bij dus. Heerlijk. De auto is achterin lekker ruim. Met 1.90m hoef kan ik met de stoel in de achterste blijven zitten zonder mopperende kinderen achterin.
Ik vind wel de koppeling redelijk zwaar gaan. Ander minpuntje is dat de achterklep niet erg hoog opengaat zodat je echt moet bukken om onder de klep bij de bak te kunnen. Ook heb ik diepere kofferbakken gezien. Komt waarschijnlijk door de 4wd die een plekje moet hebben onder de auto.
Voor mij is het gewoon een dagelijkse auto die altijd inzetbaar is en het altijd doet. Door de permanente 4 wielaandrijving ligt de auto lekker neutraal in de bochten. Overigens zonder dat het nu een impreza turbo is. De wegligging is zeer goed en de vering vindt ik erg comfortabel en gebalanceerd. Kortom: een aanrader als je een betrouwbare en comfortabele doorzetter zoekt die met zijn boxermotor en allwheeldrive net even wat eigenzinniger is dan de concurrenten. Mijn benzine verbruik zit overigens zo rond 1 op tien (veel kort werk) tot ruim 1 op 12 bij wat meer gemengd gebruik. Ik rijd daarbij niet tuttig maar schakel wel redelijk snel op wat door het soepele motorkarakter prima kan.