Subaru Legacy Stationwagon 2.0 GL 4WD (1992)

Subaru Legacy Stationwagon

UitvoeringLegacy Stationwagon 2.0 GL 4WD
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2002

Wat een genot om in deze japanner te mogen rijden. Als
fanatiek bergsport beoefenaar is het heerlijk om snel door Duitsland te tuffen (met plezier wordt de 180 gehaald) om vervolgens vrolijk grommend (wat klinkt die boxermotor toch lekker wanneer je omhoog rijdt) de bergenpassen over te steken.
Wanneer het sneeuwt komt de ware aard van de legacy naar
boven; hij wil je veilig, snel en zonder slippen overal naar toe brengen. Sneeuwkettingen dien je verplicht in Zwitserland bij je te hebben maar zitten nog altijd in de geplastificeerde verpakking. Afgelopen herfst (2003) stond ik een aantal nachten geparkeerd op een italiaanse pas op 2800 meter. Bij -28 startte de auto zonder problemen alsof hij geparkeerd stond aan de riviera.
Nadeel was wel dat ik alle andere wagens op het parkeer
terrein van stroom moest voorzien via mijn accu. Anders
waren ze nooit weggekomen.
De stationwagon rijdt eigenlijk het lekkerst als hij volgeladen is. Met 4 personen op vakantie is een waar genot, je kunt werkelijk alles meenemen zonder dat je aan comfort inlevert.
Kortom een ideale werk, gezins en hobby auto die je nooit in de steek laat.

Ik heb de originele remmen moeten laten vervangen. Er zat nog voldoende dikte op de schijven maar ze waren
kromgetrokken. Geen onbekend verschijnsel dat verholpen
kan worden door ze af te laten draaien (verticaal geslepen) of in mijn geval te vervangen. De uitlaat is voorzien van hitteschilden die na 5 jaar gebruik kunnen gaan "zingen" bij bepaalde toerentallen. Je kunt ze er eenvoudig afzagen. Het maakt voor het gebruik niet uit. De onderhoudsbeurten zijn om de 12.500 km. Dat is vrij snel en dus kostbaar. het is voor het behoud van je auto een goede zaak. ik heb eigenaren gesproken die gewoon 350.000 km met hun legacy hebben gereden zonder echte grote poblemen.