Subaru Justy 1.2 S (1992)
Uitvoering | Justy 1.2 S |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Op 1-9-2007 voor € 550,00 een Subaru Justy 1.2 S-II uit december 1992 aangeschaft. Na meer dan een jaar in de auto van mijn vriendin (Fiat Cinquecento Sporting) gereden te hebben was nu de mogelijkheid zelf weer een auto te bezitten voor woon-werk verkeer.
De Sub. heeft APK tot 29-11-2007. Na een grondige was- en poetsbeurt ziet hij er fris uit. Aan de beide wielkasten achter zit wel roest (gebruikelijk bij Japanners in deze klasse uit die tijd > een AX of Fiat 500 heeft daar geen last van) en op beide portieren op de punt aan de bovenzijde zitten ook blaasjes.. Echter, de kokerbalken zijn akkoord en verder is het apparaat technisch voldoende. Remt goed, trekt niet naar links of rechts, aandrijfashoezen zijn pas nieuw en ook een nieuw (gebruikt) linker zijruit zit erin. Deze viel namelijk in duizend stukjes bij het sluiten van het portier na de proefrit :)
De Justy rijdt stabiel, de 3 pitter trekt lekker door (op kleppendeksel staat 3Valve, dus volgens mij heeft elke cilinder 3 kleppen ipv 2). Stuurt vrij ligt, ondanks dat er uiteraard geen bekrachtiger op zit. Eén nadeel moet op korte termijn verholpen worden en dat is de doorgezakte bestuurdersstoel. Het zit voor geen meter.. en dat zal geen pretje zijn bij 100km per dag..
Voor de geinvesteerde euro\’s heb ik (behalve de auto) nog de beschikking over...
Iets praktisch, een Trekhaak!
Iets luchtigs, een open dak:)
Iets gemakkelijks, een tipwis EN wis-was installatie voor de ruitenwissers voor:-)
[b]Update 01-03-2008 [/b]
De Justy is dus door de APK gekomen voor 220 euro.. Nieuwe stukje uitlaat en 2 H4 lampen (ik had nep-xenon via de Action erin gezet bij aanschaf.. mag niet voor de APK, er zat een kleurtje in.)
Recent heb ik (eindelijk) de doorgezakte bestuurdersstoel kunnen opvullen met schuimrubber. (van onze oude 3 zits bank die naar het grofvuil ging) Het is best moeilijk om aan een stuk stevig schuimrubber te komen, vind ik. Enfin, ik had de bestuurdersstoel ff gedemonteerd en via de onderkant wat vulling aangebracht.
De eerste week zat ik meer op een hobbel :), dat is nu wel iets minder geworden gelukkig. Kortom, de stoel is iet verbeterd, het houdt niet over.
Verder is de Justy wel goed de winter doorgekomen.. Wel even nieuwe bougiekabels en een rotor+verdelerkap laten momteren, want hij liep niet meer stationair in de file en loeg af als je de koppeling intrapte.. Koste 65 euro.
Verbruik is nu ongeveer 1 op 14, voor de winter is dat wel voldoende.
Geen problemen, wel wat aandachtspunten uitgevoerd om de auto veilig rijklaar te hebben.
1. Nieuw stadslicht lv + 2 nieuwe H4 lampen gemonteerd (€ 3,29 bij de
Action, 2 stuks)
2. Nieuw wisserblad voor (achter moet ook)
Wat verbeterd gaat worden:
1. Bestuurdersstoel vernieuwen/vervangen > 1-3-08 Eindelijk opgevuld
2. Binnenverlichting werkend maken > doe ik niks aan
3. Nieuwe wisserblad achter + rechts voor monteren > gedaan
4. Nieuw setje wieldoppen, liefst origineel Subaru > laat ik ook achterwege
Wat wordt er verwacht bij de APK in november..
1. profiel banden..
2. roestontwikkeling
3. Achterste demper uitlaat zit op z\’n eind.
Update 1-3-08:
Banden en roestontwikkeling geen issue..
Uitlaat inderdaad vervangen
2 nw H4 lampen