Subaru Forester 2.0 Premium (2008)

Subaru Forester
Subaru ForesterSubaru ForesterSubaru ForesterSubaru ForesterSubaru ForesterSubaru ForesterqSubaru ForesterqSubaru ForesterSubaru Forester 2.0 DieselSubaru Forester 2.0 DieselSubaru Forester 2.0 DieselSubaru ForesterSubaru ForesterSubaru ForesterqSubaru ForesterSubaru Forester 2.0 DieselSubaru ForesterSubaru Forester

UitvoeringForester 2.0 Premium
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

De forester is van het laatste model.
De iets hogere dus en ook wat zwaarder.
Tja, het is een heerlijke auto om in te rijden.
Alles is gewoon sterk en geen rare geluiden zoals je wel vaker leest.
Dus geen rammeltjes en geen ramen die trillen.
De zit is voor mij 187 cm net aan.
Niet dat de stoel niet ver naar achteren, die kan verder dan nodig is.
Ook het stuur is flink naar voren en achteren te zetten en in hoogte is het ook best een stuk te stellen.
De tsoel is trouwens electrisch verstelbaar.
Ik ben er nog steeds niet helemaal uit maar weet het met een plat kussentje nog wel op te lossen.
Het zal wel aan mij zelf liggen dat ik mijn draai achter het stuur nog niet helemaal gevonden heb.
Het schuifdak is een heerlijk iets, ik heb het regelmatig open.
De wind slaat dan niet naar binnen omdat er gelijk met het opdoen van het dak een rand omhoog gaat voor de wind.
In de stad is de automaat met de handbediening erbij erg handig.
Op de buitenweg lijkt hij wel boven de 140 pas wat meer in zijn sas te raken.
De PK=tjes komen er dan beter uit denk ik.
Het motor geluid ( een heerlijk geluid ) dat al niet luid is, wordt op de snelweg steeds minder.
Ja, de achterklep ook ik heb mijn hoofd er al een paar keer aan gestoten.
Had wat hoger open gemogen.
Het verbruik is niet slecht maar hij lust wel wat.
Ik dacht een gemiddelde van 1 op 12 te halen, en dat lukt ook wel, maar dan moet ik minimaal de helft van de tank op de snelweg leeg rijden en de rest met een heel rustig rijgedrag in de stad.
De laatste keer dat ik tankte heb ik niet al te veel op het rustig rijden gelet en zat ik zo tegen de 1 op 10.
Tot nu toe is het een heerlijke auto die heel erg goed op de weg ligt en een heel veilig gevoel geeft en die wel een slokje lust.

7,0