Subaru Forester 2.0 AWD (2001)

Subaru Forester

UitvoeringForester 2.0 AWD
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2001

Het comfort is geweldig, een fijne stille en comfortabel geveerde crossover.
Door het perfecte AWD systeem een geweldige wegligging, wat samen met de hi/lo gearing en de hillholder met onze zware caravan (1.500 kg) prima te doen valt.

Het verbruik is met LPG G3 ringtank aanvaardbaar, maar door de hoge body en de AWD natuurlijk geen zuinigheidswonder.

De stoelen zijn perfect, het interieur is redelijk eenvoudig qua looks, maar doelmatig en toch compleet.

De veiligheid van de Forester is buiten kijf. Met onze eerste Forester (2000) zijn we door een vrachtwagen schuin van achteren aangereden en toen vol frontaal (na een opzij gedrukt te zijn door die vrachtwagen, die doorgereden is en verderop nog een Fiatje platgereden heeft...) tegen een betonnen noodvangrail aangereden. Alle airbags eruit, maar gezond uit kunnen stappen.
Schade NLG 44.000 (vooral door de airbags), maar niet total loss en de auto kon heel simpel weer gerepareerd worden, maar wij hadden liever een nieuwe en gelijk het nieuwe model.

De airco is een aanrader, ook al kost dit het nodige en voor de looks moet je ook mistlampen hebben.

Mankementen: een keer een haperende LPG brandstofaanduiding, dealertje (ex.-dealer in Pijnacker) kon meerdere keren het euvel niet vinden en verving (volgens zeggen) steeds de tankvlotter, het bleek uiteindelijk (na een bezoekje aan een LPG specialist) een loszittend stekkertje achter de schakelaar in het dashboard te zijn.
Tegenwoordig in onderhoud in Hoek van Holland, prima adres!

De kosten zijn laag en we rijden ook niet te veel, dus in principe blijft deze ons nog jarenlang vergezellen of... er moet met spoed een grijs kenteken 4WD aangeschaft moeten worden, vanwege overheidsmaatregelen. Afwachten maar.

9,5