Smart city-coupé smart & pulse 62pk (2001)

autoreview

Smart city-coupé smart & pulse 62pk (2001)

Signalement

Uitvoeringcity-coupé smart & pulse 62pk
Versnellingen6, Automaat
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf96.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Allereerst is de smart een hele ruime en leuke auto. Alhoewel je maar 2 zitplaatsen hebt, kan je er relatief veel in kwijt en kom je overal. Het verbruik is heel gunstig met op dit moment een gemiddelde van 1 op 21 over 4000 km. De wegenbelasting en verzekering zijn ook laag en zo rijd je voor 16 cent per km rond. Maar aan de vlotte en leuke auto zitten ook enorme minpunten, zo is de vering spijkerhard, je voelt echt altijd alles waar je overheen rijdt. Daarnaast is er de enorme trage schakelbak, waarbij de auto altijd, hoe goed je het ook opvangt met je gas, met zijn neus duikt. Ook is het een trage auto, als je zuinig wilt rijden en niet pas bij 4000 toeren wil op schakelen, dan is er weinig snelheid te bekennen. Maar ondanks zijn minpunten is het een goede en betrouwbare vriend, die altijd werkt en heel goedkoop is, wat voor een eerste auto en als student zijnde wel heel prettig is.

PROBLEMEN

Door heel weinig grip op de standaard voorwielen, heb ik de voorwielen vervangen door bredere, maar dat zijn eigenlijk smart achtervelgen en die steken dus aan de voorkant uit en lopen bij grote wieluitslagen aan het voorspatbord aan.
Verder geen problemen, alleen goed opletten op het oliepeil.
- Bij wintercheck: Scheurtjes in de turbo 1200 euro
- twee slangetjes lekten olie 400euro.

Auto is inmiddels verkocht

2,8
 • Betrouwbaarheid
  1
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  3
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens