Skoda Superb Combi 2.0 TDI 190pk Greentech L&K Business (2017)

Uitvoering | Superb Combi 2.0 TDI 190pk Greentech L&K Business |
Versnellingen | 6, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
SUPERerb
Na 4 jaar gelukkige en probleemloze jaren met een Renault Megane estate (Bose uitvoering - 130PK) te hebben rondgereden mocht ik van mijn werkgever een nieuwe wagen uitkiezen. Aangezien ik Belg ben (37 jaar zonder kinderen) is de bijtelling van minder belang. enige restricties waren onder de 115 CO2 en bepaald aankoopbudget (waar ik niet over ga klagen :))
Daar we gebonden zijn aan een aantal merken (VW groep, BMW, Mercedes, Volvo en Opel) kwam ik al snel aan een shortlist.
BMW3: dure opties
Passat: nieuwe vind ik niet de mooiste
Volvo V60: Volvo vind ik wat 'saai' + met mijn 1m96 bleek dit een 'kleine' wagen - al is dit relatief
Audi A4: vind ik een iets te hoog Yuppie gehalte en kostelijke opties
Skoda Superb Combi: overtuigd na testrit. Is toch een andere categorie dan Renault.
Aangezien ik hier mijn review aan het schrijven ben heb ik gekozen voor de Superb Combi L&K, 190PK met elec trekhaak en volwaardig reservewiel als extra opties. Voor de rest geen extra opties aangezien ALLES er al opzit. Gezien de CO2 heb ik moeten kiezen voor een manuele bak.
Waarom de Superb?
- Ik vind het een zeer mooie wagen (al is dit persoonlijk natuurlijk)
- prijs: alhoewel Skoda eigenlijk moeilijk meer een budgetmerk kan genoemd worden blijft het prijs/kwaliteit een superdeal.
- Ruimte
- opties
I know...ik heb er nog maar een goede 700km opzitten, maar toch al enkele bevindingen.
- Hij is inderdaad een zeer grote wagen, zonder dat je het gevoel hebt dat je met een tank de baan op bent.
-Binnenin goed afgewerkt en bijna alles zit waar je het verwacht en is heel intuïtief.
- De 190PK is ruim voldoende (achteraf gezien was een 150PK misschien ook al top geweest en alleszins een stuk stiller, want de 190 maakt toch redelijk wat lawaai.
- Alle snufjes werken naar behoren.
- Ik ben niet de meest sportieve chauffeur, dus de vering is ideaal. verstelbaar onderstel is minimaal merkbaar.
- Enig "minpuntje" tot nu toe zijn de ruitensproeiers. Mijn volledige auto is nat behalve mijn ramen :)
meer info volgt nadat ik er wat meer kilometers heb opzitten.

Skoda Superb 2.0 TDI Sportline Business Apple Carplay, Android auto, Adaptieve cruise control, Voorstoelen en achterbank verwarmbaar
- 2017

Skoda Superb 1.8 TSI Sportline Business|PANO|CANTON|LED|MEMORY|KEYLESS|DODEHOEK|CARPLAY|DAB|
- 2018

Skoda Superb 1.5 TSI ACT Style Business Airco ECC | Xenon | Panorama | Leder | Canton | Sfeer | Cruise Control | Apple Carplay Android Auto | Isofix | NAP |
- 2019