Skoda Superb Combi vs. Renault Talisman Estate

Emotie versus ratio

Renault Talisman Estate vs Skoda Superb Combi
AutoWeek 27 2016
AutoWeek 27 2016

Je leest het in AutoWeek 27 2016

Eindelijk heeft Renault weer een grote stationwagon in de middenklasse. Typisch Frans is zijn gevoel voor design, comfort en luxe. Maar is hij ook mans genoeg om het no-nonsense ruimtewonder Skoda Superb Combi aan te kunnen? Verslag van een strijd tussen emotie en ratio.

De middenklasse heeft het moeilijk.De afgelopen jaren was er steeds minder vraag naar auto's als de Volkswagen Passat en Ford Mondeo. De automobilist wil kleiner en zuiniger rijden. Bovendien lever je met een moderne, compacte auto weinig in: een Peugeot 308 biedt als stationwagon tegenwoordig meer bagageruimte dan menig volwassen middenklasser. Als de consument al kiest voor een grotere auto, dan gaat zijn voorkeur steeds vaker uit naar een SUV. Renault toont dus lef om juist in dit segment weer te willen meedoen met de nieuwe Talisman Estate. Toegegeven, hij heeft eigenschappen waarmee hij werkelijk iets toevoegt aan alles wat er in deze prijsklasse te koop is. Origineel design bijvoorbeeld, maar ook vierwiel besturing en een apart vormgegeven infotainmentsysteem.

In deze test neemt de Talisman Estate het op tegen de Skoda Superb Combi. Het Tsjechische merk bleek in het verleden uitermate succesvol door veel auto voor een relatief bescheiden prijs te bieden. De Superb verleidde menig koper met zijn bijzondere combinatie van degelijkheid en moderne techniek, dankzij Volkswagen, en veel, heel veel ruimte. Renault kiest met zijn nieuwe Talisman voor een heel andere koers en werpt juist typisch Franse eigenschappen als design, comfort en luxe in de strijd.

De twee grote stationwagons die aantreden in deze test zijn alleen al om te zien enorm verschillend van elkaar. Ze zijn vrijwel even groot, maar daar houden de overeenkomsten wel mee op. Sierlijk en elegant is de vormgeving van de nieuwe Renault. Hij heeft onmiskenbaar een eigen gezicht. De Skoda is niet lelijk, maar ook niet uitgesproken chic. Hij straalt bovenal degelijkheid uit en oogt minder opvallend dan de Renault.

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €1,49. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Skoda Superb Combi vs. Renault Talisman Estate

Emotie versus ratio

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Skoda Superb Combi vs. Renault Talisman Estate

Emotie versus ratio

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel

Gerelateerde forumtopics