Skoda Superb Combi 1.6 TDI Greentech Style Businessline (2015)

Skoda Superb Combi 1.6 TDI Greentech Style Businessline (2015)

UitvoeringSuperb Combi 1.6 TDI Greentech Style Businessline
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Relaxt cruisen met de Superb Combi

• 400 km

Ook al is de schrijftip dat je eerst enkele 1000-en kilometers moet wachten voordat je een review schrijft, toch geloof ik al voldoende te melden heb.

Ik heb sinds 4 dagen een Skoda Superb Combi in mijn bezit met de volgende specificaties:
* Style business line
* 1.6 diesel
* DSG
* Open dak
* 18 inch wielen

Vrijwel alle andere opties zijn standaard in het Style businessline pakket waarmee de ruime reus compleet afgeleverd wordt.

Na 167.000 km in een Peugeot 508 SW te hebben gereden werd het tijd voor het leukste eerste wereld probleem, het uitzoeken van een nieuwe leasebak. Na veel kijken, rekenen en uiteraard rijden was er nog een lijstje van 2 over. De Passat vond ik niet echt mooi en nog duurder dan de Superb. Vooral de Mazda 6 was een geduchte tegenstander. Mooier dan de Superb wat mij betreft maar ook wat minder groot. De DSG gaf eigenlijk de doorslag. In zo'n lobbes is het heerlijk cruisen en daar hoort een goede automaat bij.

De auto bevalt uitstekend. Ondanks de 120PK vind ik hem zeker niet sloom. Het rijden gaat zeer comfortable met heel weinig asfalt contact geluiden en rijwind. Ik merk nu pas weer echt hoe fijn het is als een auto rechtdoor wil. De Peus had een afwijking naar links en dit rechtdoor gedrag van de Superb is echt heel relaxed rijden.
De automaat is, vergeleken bij die van de Peugeot, waar je toch met regelmatig met je snavel in het dashboard zat, een heerlijkheid. Het is net als een goede scheidsrechter. Als je ze niet waarneemt is het goed. En dat is zeker het geval.

Verder zitten er 1001 keuzes op waardoor je met gemak avonden aan de studie kan het het instructieboekje in de hand. Zaken als dode hoek waarschuwing, super verlichting, electrische stoelverstelling, DAB, electrische achterklep, er zijn niet veel zaken die ontbreken.

Als er wat meer kilometers op de teller staan zal ik mij weer melden. Voor eventuele twijfelaars aan de kwaliteits standaard van Skoda is het devies; twijfel niet, het is tip top in orde!