Skoda Superb 1.6 TDI Greenline Business (2018)

Skoda Superb 1.6 TDI Greenline Business (2018)

UitvoeringSuperb 1.6 TDI Greenline Business
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018

Een nieuwe start

• 107 km

Vanmorgen deze auto opgehaald als vervanging van mijn vorige superb. dit betreft een combi, volgens de specs autoweek is dit een HB dat klopt dus niet.

Ik heb met mijn vorige superb veel problemen gehad met het roetfilter en egr. Na een regeling met Skoda Nederland gegaan voor een nieuwe superb Combi. Dit betreft de Greenline Business.

De auto rijd nagenoeg hetzelfde maar zit bomvol opties. Ik was de instap active business gewend, deze greenline heeft o.a. de volgende opties extra's t.o.v. de vorige: Bi-Xenon verlichting ,electrisch verstelbare bestuurdersstoel met memofunctie, stoelverwarming, 17 inch velgen, extra getinte ramen, chroom omleisting, led achterlichten doorgetrokken in kofferklep, luxere navigatie enzovoorts..

Ik heb slechts een rit van de dealer naar kantoor gemaakt dus slechts 97 km gereden met de auto. Binnenkort een update over deze auto.

Over 3 weken moet de auto nog terug voor een montage van een trekhaak..

zuinig

Na 3 weken bijna 7.000 km verder.
Deze skoda greenline is aanzienlijk zuinier dan zijn voorganger uit 2016.(zie andere review).

De afgelopen weken meermaals gebeld door de dealer en skoda nederland of de auto bevalt. Ja dat doet hij.

De eerste 2.000 km heb ik in 5 dagen gereden door een rit naar dresden. Jammer dat de auto nieuw is en ik hem niet helemaal durfde door te rijden tot de top snelheid. In een rit van deventer via brussel naar dresden ruim 1.000 km met 600km autobahn stapte ik fris uit. Heb niet harder dan 180 durven rijden ivm het inrijden. Gemiddeld met deze snelheid reed de auto nog 1 op 19. Zeer netjes
Inmiddels rijd ik zelfs bij normaal gebruik in de benelux makkelijk 1 op 24. De vorige superb reed bij rustig rijgedrag 1 op 20.

Adblue:
Dat is nieuw in dit model, dit zit ook in de vw bluemotion blokken. Nadeel de range is slechts 12.000 km. Maar na 3 weken het tankje laten vullen radius was nog 6500 km dus 13500km moet mogelijk zijn. Na het vullen is de range al 14.000 km mogelijk moet dit nog ingeregeld worden. Wel viel me op dat het verbruik bij hogere snelheden in duitsland fors is.

Trekhaak:
Gisteren is bij 6.800 km de trekhaak gemonteerd, was nog een afleverpunt, tevens een update van de koplampen uitgevoerd deze zouden te hoog zijn afgesteld. Omdat de auto toch bij de garage staat de adblue laten aanvullen anders sta ik over 3 weken weer bij de garage.
Overigens een zeer leuke vervangende auto meer gekregen van de dealer een Audi a5 sportback top service!

Comfort:
Natuurlijk kende ik de superb al, maar deze uitvoering heeft het nieuwe entertaimentsysteem en is luxer uitgevoerd. Online routes via de telefoon naar de auto sturen is erg fijn zodra je in de auto internet verbinding hebt heb je de route voorhanden. Geen gezoek meer naar adressen, en een sneller systeem als het 2016 model. De stoelverwarming is met deze temperaturen een zeer fijne optie. De electrisch verstelbare bestuurdersstoel is nog wel even wennen, ik ben na 3 weken nog steeds opzoek naar de ideale stand dat was met het manuele systeem wel beter.

Over 3 weken gaan we met de auto op wintersport naar oostenrijk en eind maart bij refill van de adblue komen de 17 inch zomerwielen er ook onder dan volgt erweer een review.

kilometers maken!

Vandaag op de kop af 2 maanden oud en inmiddels bijna 17.000 km op de teller.

Wat valt op:
De auto is een stuk sneller als de vorige superb en ook een stuk zuiniger. Het gemiddelde verbruik ligt rond de 1 op 23.

Vorige week een paar dagen skien in tirol.
Maandag op dinsdagnacht aangereden geen enkel probleem op de autobahn cruise control op 145 en ontspannen sturen. hier en daar in de remmen voor een baustelle.
De terugweg was het wat drukker. na inglostadt nog even wat tijd in halen die we aan de grens waren verloren. De superb rijd makelijk naar de 180km/uur. Wind mee en bultje af op de teller 225km/uur op de flitsmeister app (GPS) 214 km/uur.

Onlangs deze snelheden nog ruim 1000 km op 1 tank diesel kunnen rijden.

Ook op de nederlandse wegen rijd de auto perfect klanten die ik tijdens het rijden aan de lijn heb merken amper dat ik in de auto zit. De auto nodigt niet uit om pittig te rijden maar om heerlijk te cruizen. In de drukke spits van Amsterdam naar Deventer weinig op de cruise control rijden, rustig op de rechterbaan weinig remmen en met het verkeer mee hobbelen. resultaat 1 op 25. rijstijlscore in de skoda app 91% wauw het kan dus echt!

ADblue
Na de laatste review is de add blue aangevuld deze bleef vrij lang op een range van 14.000 km staan maar dat kwam omdat hij te vol was. Bedankt dealer dat is meedenken met de berijder!
momenteel staat de radius op 8.500 km dat zou betekenen dat ik ruim 16.000 km met een volle adblue tank zou kunnen rijden. dat valt zeker mee.

Trekkracht:
De trekhaak is inmiddels ook gebruikt bij het trekken van een tandemasser. Hier merk je duidelijk dat het trekgewicht van 1.500 kg te hoog is voor deze auto. Meer Koppel zou zeker wenselijk zijn. gelukkig hoef ik niet met een caravan naar zuid frankrijk te rijden maar ik geloof dat dat een behoorlijke inspanning is voor deze 1.6 TDI.

Skoda connected:
De skodaconnect app is echt handig. Adressen kunnen eenvoudig worden ingetoetst op de smartphone en naar de auto worden gestuurd. Door met een hotspot connectie te maken kun je de adressen direct inladen en opslaan in je navigatie. Updates kunnen ook op deze manier worden gedownload.