Skoda Rapid Spaceback 1.0 TSI 95pk Greentech Drive (2017)

autoreview

Skoda Rapid Spaceback 1.0 TSI 95pk Greentech Drive (2017)

Signalement

UitvoeringRapid Spaceback 1.0 TSI 95pk Greentech Drive
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2017
KM-stand bij aanschaf72 km
KM-stand laatst5.484 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Wie dient wie ?

 • 5.484 km

Op 30 november 2017 kon ik mij nieuwe Skoda bij de dealer ophalen. Trots en blij ben ik er vertrokken, niet met een bos bloemen zoals gebruikelijk bij een nieuwe auto, maar met een vlaai. Dat vond ik origineel en leuk.
De reden voor aanschaf van deze Rapid was dat dit model ruim is, lekker veel ruimte heeft zowel voor als achterin. Groter dan een Fabia en maar iets kleiner dan een Octavia.
Het formaat bevalt goed.
Wat is positief aan deze Rapid:
-Ruim
-Zuinig ongeveer 1 op 17
-comfortabel zeker met de 15" velgen met winterbanden.
-Stil zeker in vergelijking met de Space Star
-Goede wegligging.
-Fijne versnellingsbak (DSG)
-Grote benzine tank van 55 liter, daar rij je meer dan 800 km mee.
-Behoorlijke kofferbak.

Wat valt tegen.
-Start-stopsysteem werkt veel te traag, voegt eigenlijk niks toe. Sta voor een rood verkeerslicht, voet op de rem, het wordt groen, ga van de rem naar het gaspedaal geef gas en er gebeurt in eerste instantie niks, vervelend. Maak iets op een auto waar goed over is nagedacht, of laat het weg. Nog een voorbeeld sta bij een tankstation te wachten op mijn beurt. Voet op de rem, motor slaat af, mag uiteindelijk doorrijden voet van de rem krijg ik een bericht in het display dat ik handmatig moet starten. Dus de handrem erop keuzeschakelaar in de N of de P sleutel terug voet op de rem starten. (kleinigheidje) Wat een gedoe. Waarom start de motor niet zelfstandig als het te lang duurt, zoals die Space-Star dat deed.
-Als je bij het starten de sleutel te snel doordraait start de motor niet. (kleinigheidje)
-In de Drive uitvoering zit tussen de voorstoelen een armsteun dat vind ik lastig, zo kom je niet goed bij de handrem, als je die armsteun gebruikt (moet je eerst die armsteun omhoog doen). Kon niet zonder besteld worden. (kleinigheidje).
-De zomerbanden/wielen vind ik te groot (17") je hoeft maar eventjes aan een stoeprand te komen en het mooie is er vanaf. Kon geen kleiner bestellen bij de Drive uitvoering. (kleinigheidje)
-De Drive uitvoering is voorzien van een prachtig Amundsen multimediasysteem, waarom zit daar geen mogelijkheid op om een CD te draaien, of begin ik nu oud te worden?(kleinigheidje)
Deze Rapid vind ik eigenlijk best saai en dat al na 13 weken.
Met opzet heb ik in de bovenstaande tekst vaak het woordje "kleinigheidje" geschreven. En dat zijn het eigenlijk ook. Maar het zijn er eigenlijk te veel om lol en plezier aan deze Rapid in Drive uitvoering te beleven. Het is wel "Simply" maar niet altijd "Clever"
Die auto moet mij dienen en niet andersom.
Men probeert deze Rapid aantrekkelijk te maken door van allerhande extra's te monteren waar niet altijd even goed over is nagedacht.
De afgelopen 20 jaar heb ik 6 nieuwe auto's gekocht, waarvan 5 Skoda's, en deze Rapid Drive vind ik de minste van die 5.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (8)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens