Skoda Rapid Spaceback 1.0 TSI 95pk Greentech Drive (2017)
Uitvoering | Rapid Spaceback 1.0 TSI 95pk Greentech Drive |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Wie dient wie ?
Op 30 november 2017 kon ik mij nieuwe Skoda bij de dealer ophalen. Trots en blij ben ik er vertrokken, niet met een bos bloemen zoals gebruikelijk bij een nieuwe auto, maar met een vlaai. Dat vond ik origineel en leuk.
De reden voor aanschaf van deze Rapid was dat dit model ruim is, lekker veel ruimte heeft zowel voor als achterin. Groter dan een Fabia en maar iets kleiner dan een Octavia.
Het formaat bevalt goed.
Wat is positief aan deze Rapid:
-Ruim
-Zuinig ongeveer 1 op 17
-comfortabel zeker met de 15" velgen met winterbanden.
-Stil zeker in vergelijking met de Space Star
-Goede wegligging.
-Fijne versnellingsbak (DSG)
-Grote benzine tank van 55 liter, daar rij je meer dan 800 km mee.
-Behoorlijke kofferbak.
Wat valt tegen.
-Start-stopsysteem werkt veel te traag, voegt eigenlijk niks toe. Sta voor een rood verkeerslicht, voet op de rem, het wordt groen, ga van de rem naar het gaspedaal geef gas en er gebeurt in eerste instantie niks, vervelend. Maak iets op een auto waar goed over is nagedacht, of laat het weg. Nog een voorbeeld sta bij een tankstation te wachten op mijn beurt. Voet op de rem, motor slaat af, mag uiteindelijk doorrijden voet van de rem krijg ik een bericht in het display dat ik handmatig moet starten. Dus de handrem erop keuzeschakelaar in de N of de P sleutel terug voet op de rem starten. (kleinigheidje) Wat een gedoe. Waarom start de motor niet zelfstandig als het te lang duurt, zoals die Space-Star dat deed.
-Als je bij het starten de sleutel te snel doordraait start de motor niet. (kleinigheidje)
-In de Drive uitvoering zit tussen de voorstoelen een armsteun dat vind ik lastig, zo kom je niet goed bij de handrem, als je die armsteun gebruikt (moet je eerst die armsteun omhoog doen). Kon niet zonder besteld worden. (kleinigheidje).
-De zomerbanden/wielen vind ik te groot (17") je hoeft maar eventjes aan een stoeprand te komen en het mooie is er vanaf. Kon geen kleiner bestellen bij de Drive uitvoering. (kleinigheidje)
-De Drive uitvoering is voorzien van een prachtig Amundsen multimediasysteem, waarom zit daar geen mogelijkheid op om een CD te draaien, of begin ik nu oud te worden?(kleinigheidje)
Deze Rapid vind ik eigenlijk best saai en dat al na 13 weken.
Met opzet heb ik in de bovenstaande tekst vaak het woordje "kleinigheidje" geschreven. En dat zijn het eigenlijk ook. Maar het zijn er eigenlijk te veel om lol en plezier aan deze Rapid in Drive uitvoering te beleven. Het is wel "Simply" maar niet altijd "Clever"
Die auto moet mij dienen en niet andersom.
Men probeert deze Rapid aantrekkelijk te maken door van allerhande extra's te monteren waar niet altijd even goed over is nagedacht.
De afgelopen 20 jaar heb ik 6 nieuwe auto's gekocht, waarvan 5 Skoda's, en deze Rapid Drive vind ik de minste van die 5.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten5
Uitgelicht aanbod

Test: Skoda Rapid Spaceback (2017)

Praktijkverbruik Volkswagen Passat TDI, TSI en GTE

Lexus RX 450h+ vs. Jaguar F-Pace 400e - Dubbeltest

Elektrische ID4, Enyaq en Q4 e-tron zorgen voor de aantallen

Dit zijn punten voor een goede camperstalling