Skoda Rapid Spaceback 1.2 TSI 90pk Greentech Edition (2015)

autoreview

Skoda Rapid Spaceback
Skoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda RapidSkoda RapidSkoda RapidSkoda RapidSkoda RapidSkoda RapidSkoda RapidSkoda RapidSkoda RapidSkoda Rapid Spaceback

Signalement

UitvoeringRapid Spaceback 1.2 TSI 90pk Greentech Edition
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015
KM-stand laatst98.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Een verstandige keuze

 • 98.000 km

Na 5 jaren in deze Skoda Rapid gereden te hebben werd het tijd voor wat nieuws, een EV (VW ID.4). Een goed moment om terug te blikken op de trouwe dienstjaren van deze auto.

Allereerst de auto rijdt uitstekend en is gebleken bijzonder betrouwbaar te zijn. In de gehele 5 jaren nooit een storingslampje gezien, of het moet al een (terechte) melding zijn over de bandenspanning...

Bij aflevering waren er wel wat kwalen met het start- / stopsysteem maar dit is - weliswaar met de nodige moeite - uiteindelijk keurig door de dealer opgelost (en gaf ook geen hinder tijdens het gebruik anders dan wat ongemak).

Het gebruik van de auto is keurig, zo’n 1:19 bij voornamelijk snelweggebruik. Het is natuurlijk ook geen sportwagen maar een lichte 1.2, toch ben je vlot genoeg weg bij het stoplicht.

M.b.t. de ruimte zit je in deze Skoda Rapid echt goed. Dit viel ons vooral op toen we aan het kijken waren voor een nieuwe auto: In een Volvo XC40 zit je krapper (ik ben lang...)! De achterbak is uiteraard geen formaat zoals de Octavia maar je kunt er toch zeker mee langs de IKEA.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens