Skoda Octavia 1.9 TDI Elegance (2007)
Uitvoering | Octavia 1.9 TDI Elegance |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Begin maart de auto besteld.
Skoda Octavia 1.9TDI DPF Elegance
Met als opties:
- Black Magic Mica
- Xenon verlichting
- Sportpakket (17’ Pegasus, sportonderstel, sportstoelen)
(Helaas is het interieur mis gegaan bij levering maar hier voor in de plaats is een lederen interieur geplaatst)
- Ruitenwisser achter
- Maxidot boordcomputer
En een Pioneer D3BT.
De auto was begin juni binnen bij de dealer, dus even een kijkje genomen.
Echter ging het hier mis, de auto was geleverd met het ’standaard’ interieur, en niet het sportpakket interieur (sportstuur, en stoelen mistte)
Oplossing van de dealer was uiteindelijk om de voorstoelen te vervangen, hiermee ben ik niet akkoord gegaan en na wat discussies komt er nu achteraf lederen bekleding in. (hierop wacht ik momenteel nogsteeds).
Uiteindelijk 2 weken later is de auto afgeleverd op 16 Juni.
De auto bevalt echt perfect! De motor wordt steeds soepeler, en ondanks de kleine stukjes die ik voornamelijk rijd presteert het blokje toch om 1:16 te rijden. Ondanks dat het een auto van de zaak is blijft het toch een sport om lekker zuinig te rijden.
Het stuurgedrag van de wagen is formidabel, met de 17’, 225/45 banden en het sportonderstel plakt de wagen werkelijk aan de weg. Strak in de bochten en niet te zoekerig op de binnenwegen, in tegenstelling tot de demo waarin ik heb proefgereden, deze was nogal zoekerig in de aquaplanning en als je wat hobbels in de weg had (demo was wel met 16’ en zonder sportonderstel). Al met al dus blij met de keuze van het sportonderstel en 17’, soms moet je alleen wel wat opletten en iets meer dreunen incasseren maarja, dat nemen we voor lief en houd wel van een sportieve auto.
Ook qua luxe bevalt de auto prima, climatecontrol, regensensor, coming- en leavinghome functie, parkeersensoren achter (ook erg handig!) en een gigantisch ruime kofferbak!
Wat ook zeker nog een vermelding waard is, is de radio.
Ik heb gekozen voor de Pioneer D3 met optionele bluetooth adapter en een kabel voor de iPod.
Deze radio beschikt over een DVD navigatie, voor veel mensen zou dit een struikelblok zijn omdat je dus bij de berekening van de route de dvd nodig bent.
Er is nog een versie op de markt met hardeschijf (HD3), maar deze is € 1000,= duurder dan de D3.
Omdat ik een iPod al in mijn bezit had heb ik de kabel erbij laten plaatsen, deze komt in een vakje bovenop het dashboard uit, iPod eraan en via de headunit is het zeer gemakkelijk om de muziek te zoeken mbv touchscreen.
Met de optionele bluetoothmodule kun je ook gebruik maken van de carkit, ik heb een samsung d900 en heb alle contacten in een keer over gezet. De kwaliteit is in tegenstelling tot sommige berichten echt perfect. Geen klachten nog gehad hierover.
Verder werkt de navigatie erg fijn, het is even wennen ten opzichte van een TomTom maar dat is een kwestie van aanpassen.
Poi’s met telefoonnummers, adresboek, uitgebreid kaartmateriaal, carkit, ipod, radio, dvd.. alles in een apparaat, geweldig gewoon! Echte aanrader.
Tot nu toe nog geen problemen behalve foutieve levering.
23/07/07
Eindelijk de auto bij de dealer gebracht vandaag, als het goed is is hij donderdag klaar
Ze hebben nog wel even wat te doen:
- Inbouwen lederen bekleding (stoelen/armsteun/deurpanelen)
- Lederen stuur / versnellingspookje
- Sunnyboys (zonneschermen)
- 12v aansluiting achterin maken
- Instaplijsten monteren
Verder kwam ik van het weekend erachter dat mijn 12V aansluiting voorin de auto niet meer werkte. Gelijk even gemeld en zou naar gekeken worden.
Afgelopen weekend ongeveer 1000km’ers gemaakt en de auto begint met steeds beter te bevallen, ben zeer benieuwd naar veranderingen in het comfort met de lederen bekleding.
Hij wordt ook al wat zuiniger, gemiddel nu ongeveer 1 op 18 met een pittige rijstijl.
***UPDATE 20 Augustus 2007***
De stoffen bekleding is inmiddels compleet vervangen door het leer!
Ziet er echt heel anders uit. De wagen meegehad op vakantie welke goed was voor een dikke 4500km en alles zonder problemen! Kleinigheidje was een lekke band de dag voor vertrek, maar dit was snel opgelost bij de Euromaster :)
Tot nu toe geen noemenswaardige problemen gehad! Zelfs nog geen druppel olieverbruik na de 10.000 km.
***UPDATE 20 Augustus 2007***
Inmiddels is de klok de 14000 voorbij gegaan en ik moet zeggen dat de wagen nogsteeds perfect bevalt. Tot op heden nog geen rare dingen tegen gekomen.
De pioneer D3BT bevalt ook echt perfect! Navigeren gaat prima en ook de carkit heb ik geen klachten over ontvangen..
***UPDATE 28 JANUARI 2008***
inmiddels de 25000km alweer voorbij en tot op heden nog geen enkele op of aanmerking.
Auto rijd formidabel, merkte zelf dat hij wat losser is geworden met tussenacceleratie bij de 120 en dan bijv even inhalen.
Lange rit naar Berlijn gehad met oud&nieuw, 4 man erin, bagage, geen centje pijn.
Winterbanden erop liggen nu dus de 17’ zijn in opslag, nog op wintersport begin maart en dan komen die er ook weer onder...stalen velgen ziet er toch niet uit maarja, safety first :)