Skoda Octavia 1.6 Elegance (2005)
Uitvoering | Octavia 1.6 Elegance |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Alleerst,wat een verademing in vergelijking met mijn vorige auto.
Ik heb het gevoel in een ’echte’ auto te zitten.
Mijn indruk is veelal positief aan deze auto zoals de kwaliteitsbeleving,bedieningsgemak en natuurlijk de giga kofferbak.
Het begint al bij de portieren,met een geluid als van een zware kluisdeur ploffen ze dicht en eenmaal binnen is alles keurig afgewerkt met dito materialen.
Alles zit waar je het verwacht dus het bedieningsgemak is ook zeer positief te noemen.
Onder het rijden valt de soepelheid van de versnellingsbak op,hij schakelt zeer soepel zonder haperingen alleen vaak bij een stoplicht wil hij soms niet in z’n 1.
Tot 120km/h is het gewoon stil in de auto maar daarboven wordt het rumoerig, had beter gekund.
Ik heb de elegance aangevuld met maxidot en het klein leer pakket, maxidot houdt in dat je alles kunt regelen via de boordcomputer met behulp van een mooi schermpje midden tussen de klokken.
Het klein leer pakket houdt in dat de stuur,handrem en pook met leer is voorzien.
Verder heeft deze auto alles wat je maar kunt wensen: radio cd speler, achteruitrij sensoren, dimmende binnenspiegel, elektrische en verwarmbare buitenspiegels ,coming home/leaving,regensensor, en clima en audiobediening/ cruisecontrol op het stuur.
Misschien heb ik wat overgeslagen maar wat je krijgt voor je geld is echt veel.
Alleen over de clima ben ik niet zo tevreden,hij leid zijn eigen leven lijkt wel want ook al heb ik de airco niet aan, dan nog gaat hij uit zijn eigen harder of zachter blazen en dat is zeer irritant.
Wegligging van deze auto vind ik minder,helt snel over in snel genomen bochten.
Ook de 1.6mpi (105pk) is eigenlijk te weinig voor deze auto,dus eigenlijk moet je minimaal voor de 2.0fsi gaan (150pk).
Binnenkort gaat deze auto weg en maakt hij plaats voor een cabrio.
Jammer dat skoda geen cabrio’s heeft,want voor dit geld zijn er weinig auto’s te krijgen met deze afwerking.
Zwak punt bij deze auto vind ik de remschijven,er zijn al 2x nieuwe schijven opgegaan,terwijl ik hiervoor nog nooit remschijven heb hoeven te vervangen.
Ik let juist op dat ik niet in plassen rij,niet onnodig op de rem ga staan enz,dus dit is een punt om in de gaten te houden als je voor de octavia gaat.
Conclusie:
Het is een heerlijke auto met een puike afwerking,zowel van binnen als van buiten.
Alles voelt stevig aan en de kwaliteitsbeleving is hoog.
Let alleen op dat je toch minimaal voor de 2.0fsi want de 1.6 is echt te weinig eigenlijk.
Het is dat ik een cabrio gekocht heb en dat hij binnenkort weggaat,anders had ik toch weer dezelfde gekocht.
-2x airco schoongemaakt i.v.m vieze lucht
-versnellingen 2x afgesteld,gaat soms niet in 1