Skoda Octavia 1.6 Elegance (2004)
Uitvoering | Octavia 1.6 Elegance |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ik heb de auto sinds november 2004 in mijn bezit. De auto overtrof mijn verwachtingen ruimschoots. Ik heb me al geruime tijd kunnen vergapen aan de prachtige brochure en dvd, die ik van mijn dealer heb gekregen.
Duidelijke pluspunten zijn mijns inziens: de ruimte, zowel voorin als achterin, alsmede de enorme bagageruimte. De uitstekende afwerking. Je hebt de indruk is een aanzienlijk hoger gepositioneerde auto te rijden.
De uitstekende stoelen. Ergnomisch klopt het allemaal. Alle bedieningselementen zitten op de juiste plek. Hij schakelt enorm goed. De uitrusting is riant: naast de toch al standaardzaken, zoals gescheiden klimaatregeling, parkeersensor achter, automatisch dimmende binnenspiegel en regensensor heb ik de volgende zaken erbij genomen: klein leerpakket, gedeeltelijk lerenbekleding, radio/cd-speler (uitstekend geluid), parkeersensor voor en uitgebreide boordcomputer. Je moet overigens wel diep in de buidel tasten voor al die extra"s.
Ofschoon hij nog niet fluisterstil is, vind ik het toch een hele vooruitgang t.o.v. het oude model.
Het licht brandde altijd. Dit heb ik inmiddels laten aanpassen.
Het klepje van de benzinedop gaat niet makkelijk open. Ik denk dat het veermechanisme geolied moet worden.
Soms vind ik de besturing een beetje vaag in het midden.