Skoda Octavia 1.5 TSI e-TEC 150pk Business Edition Plus (2025)

| Uitvoering | Octavia 1.5 TSI e-TEC 150pk Business Edition Plus |
| Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
| Bouwjaar | 2025 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand laatst | 2.793 km |
Wederom een prima auto
Voor ons is dit de vierde Octavia. Deze keer in de prachtige kleur Storm Blue.
We hebben een auto samengesteld met de volgende pakketten:
- Light & View
- Winterpakket plus
- Elektrisch verstelbare voorstoelen
- Infotainmant navigatie pakket plus
- Soundsystem Canton
- Trekhaak
De auto bevalt, net als onze vorige Octavia's prima.
Wel opvallend is, dat ondanks dat we dezelfde motor hebben als onze vorige, deze een heel ander geluid maakt.
De led matrix verlichting werkt prima en geeft veel licht waarbij de borden langs de weg niet verblinden doordat het licht daar gedimd wordt.
Het automatisch inhalen op de snel werkt heel ontspannend al zou de auto wel eerder terug mogen gaan naar de rechter rijbaan.
De verkeersbodherkenning werkt ronduit slecht. Deze reageert ook op borden die voor zijstraten gelden waardoor er dus vaak verkeerde snelheden etc worden aangegeven.
Wat wel weer heel prettig is, is dat je op het touchscreen snelkoppelingen in kunt stellen om b.v. de snelheidswaarschuwing uit kunt zetten.
Waar wij ons wel heel erg aan storen, is de arrogantie van Pon. Zij vinden het niet nodig om bepaalde extra's niet in Nederland aan te bieden die wel in andere landen leverbaar zijn. Dit zijn o.a. 360 graden camera, trailer assist, automatisch inparkeren etc. Deze laatste staat wel in de Nederlandse brochure vermeld maar is niet leverbaar. Ons inziens is dat gewoon een kwestie van bewust klanten misleiden. Ze verschuilen zich achter een disclaimer die achter op de folder staat. Kennelijk willen ze niet dat Skoda te dicht bij Volkswagen komt.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Skoda Octavia Combi 1.5 TSI Business Edition Plus | Automaat | LED Koplampen | Navigatie | Climate Control | Adaptive Cruise Control | Apple Carplay/Android Auto | Elektrische achterklep | Privacy Glass | Parkeersensoren | Lichtmetalen velgen | Direct leverbaar! |
- 2025

Skoda Octavia Combi 1.5 TSI MHEV Business Edition | Automaat | LED Koplampen | Navigatie | Trekhaak | Climate Control | Adaptive Cruise Control | Lodge interieur | Apple Carplay/Android Auto | Elektrische achterklep | Privacy Glass | Parkeersensoren | Lichtmetalen velgen | Direct leverbaar! |
- 2025

Skoda Octavia Combi 1.5 TSI MHEV Business Edition Plus | Automaat | LED Koplampen | Navigatie | Trekhaak | Climate Control | Adaptive Cruise Control | Lodge interieur | Apple Carplay/Android Auto | Elektrische achterklep | Privacy Glass | Parkeersensoren | Lichtmetalen velgen | Direct leverbaar! |
- 2025

Test: Skoda Octavia (2024) - Waarom de Skoda Octavia net je oude spijkerbroek is

Vernieuwde Skoda Octavia nu ook als Sportline Business

Test: Xpeng G9 - Zonder drama, voortaan met LFP-accu's, in 4,2 sec naar de 100