Skoda Octavia 1.5 TSI e-TEC 150pk Business Edition Plus (2025)

Skoda Octavia 1.5 TSI e-TEC 150pk Business Edition Plus (2025)

UitvoeringOctavia 1.5 TSI e-TEC 150pk Business Edition Plus
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

Wederom een prima auto

Voor ons is dit de vierde Octavia. Deze keer in de prachtige kleur Storm Blue.
We hebben een auto samengesteld met de volgende pakketten:
- Light & View
- Winterpakket plus
- Elektrisch verstelbare voorstoelen
- Infotainmant navigatie pakket plus
- Soundsystem Canton
- Trekhaak
De auto bevalt, net als onze vorige Octavia's prima.
Wel opvallend is, dat ondanks dat we dezelfde motor hebben als onze vorige, deze een heel ander geluid maakt.
De led matrix verlichting werkt prima en geeft veel licht waarbij de borden langs de weg niet verblinden doordat het licht daar gedimd wordt.
Het automatisch inhalen op de snel werkt heel ontspannend al zou de auto wel eerder terug mogen gaan naar de rechter rijbaan.
De verkeersbodherkenning werkt ronduit slecht. Deze reageert ook op borden die voor zijstraten gelden waardoor er dus vaak verkeerde snelheden etc worden aangegeven.
Wat wel weer heel prettig is, is dat je op het touchscreen snelkoppelingen in kunt stellen om b.v. de snelheidswaarschuwing uit kunt zetten.
Waar wij ons wel heel erg aan storen, is de arrogantie van Pon. Zij vinden het niet nodig om bepaalde extra's niet in Nederland aan te bieden die wel in andere landen leverbaar zijn. Dit zijn o.a. 360 graden camera, trailer assist, automatisch inparkeren etc. Deze laatste staat wel in de Nederlandse brochure vermeld maar is niet leverbaar. Ons inziens is dat gewoon een kwestie van bewust klanten misleiden. Ze verschuilen zich achter een disclaimer die achter op de folder staat. Kennelijk willen ze niet dat Skoda te dicht bij Volkswagen komt.