Skoda Fabia Combi 1.4 16V 100pk Elegance (2004)
Uitvoering | Fabia Combi 1.4 16V 100pk Elegance |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
De Fabia combi is een auto met een van de ruimste bagageruimtes in zijn klasse (426 liter). Gezien onze recente gezinsuitbreiding hebben wij onze rover 25 ingeruild voor een Skoda Fabia combi met 101 pk in de Choice uitvoering. Heb nog wel even nagedacht over een 2e hands Volvo V40 maar die zijn in verhouding net zo duur als een nieuwe Fabia met alles erop en eraan. De auto bevalt tot nu toe goed. Het is een luxe uitvoering met o.a. halfautomatische airco, parkeerhulp, electrisch en verwarmbare buitenspiegels, electische ramen voor, cruice contr., centrale portiervergr. met afstandbed., 15’lmv (optie), abs/edb/asr, vier arbaigs (zij-arbaigs is optie), mistlampen (optie), radio cd-speler met 8 speakers (optie). Om een beetje vooruit te komen heb je de 101 pk wel nodig. Jammer dat skoda nog geen fsi motoren in de fabia heeft liggen. Verder betreur ik dat er slechts 2 aribags standaard zijn en er geen hoofdarbags leverbaar zijn.
Update 18/6/2007
Behalve de rammeltjes geen enkel probleem gehad met de Fabia Combi.
We hebben de auto ingeruild voor een Skoda Rommster Style 1.6 16v.
We hopen hier net zo probleemloos mee te rijden als de Fabia alleen die extra ruimte is wel erg prettig.
Onze Fabia met slechts 15.000 staat nu te koop bij de skoda dealer in Deventer dus als je een goede, luze auto zoekt.....
Helaas heeft de Skoda wel wat kleine rammeltjes laten horen achterin. De meeste hiervan zijn opgelost omdat ik zelf de rubbertjes van de achterbankleuning iets losser heb gedraaid zodat er geen beweging meer in de achterbank zit. In het rechterachterporties zit nog wel een rammeltje. Verder viel de achterklep in het begin niet goed in het slot. Dit is snel verholpen. Verder bijna drie jaar lang geen problemen.