Skoda Fabia Combi 1.4 16V 100pk Comfort (2002)
| Uitvoering | Fabia Combi 1.4 16V 100pk Comfort |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Voor gezin met kleine kinderen is dit een perfecte auto, de zeer diepe kofferbak blijft mij verbazen qua grootte. Verder rijd de auto ’super’ zowel voor de rijstijl als de benzine (min puntje maar geeft wel meer pit). Bij het stoplicht doet deze auto leuk mee, maar om dit te bereiken moet de motor wel tot de 6000 toeren benut worden!
Interieur is supersaai, maar zeer praktisch. De voorstoelen zijn flinterdun en daardoor niet erg comfortabel. Hierdoor is er wel wat extra beenruimte gecreerd voor de achterpassagiers. Maar tijdens de carpool met 4 personen is de auto toch wat aan de kleine kant.
Update, maart 2005:
Om een aantal verschillende redenen (bv caravan vakanties) opzoek naar een grotere auto. Dus na 2 jaar met plezier te hebben gereden, de Fabia ingeruild voor een Octavia 1.9 TDI 110 pk. Ik moet zeggen dat ik behoorlijk heb moeten wennen om over te stappen van de stille Fabia naar een wat rumoerigere diesel. Maar naarmate de Fabia meer in het verleden ligt, komen de voordelen van de Octavia steeds meer naar voren (zoals ruimte, trekkracht en ruimer interrieur). Maar om te zeggen dat ik spijt van mijn aanschaf heb gehad, dat zeker niet. Hier hebben bv aan meegedragen een overal gebruik over 2 jaar van 1:16 gemiddeld, de stille motor en de grote kofferbak.
Tot nu toe zijn er de volgende problemen (geweest):
1. Ruitenwissermotor was kapot gevroren (garantie).
2. ASR lampje gaat soms spontaan aan. Even opnieuw starten en dan is het probleem opgelost.
3. De bestuurdersstoel had speling in de hoogte verstelling. Er is een nieuw frame geplaatst (garantie).