Skoda Fabia 1.4 16V 75pk Elegance (2004)

Skoda Fabia 1.4 16V 75pk Elegance (2004)

UitvoeringFabia 1.4 16V 75pk Elegance
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2006

Dan toch een Skoda?

2 1/2 jaar geleden werd ik, van de Renault die ik pas 2 jaar had (en 5 jaar oud was, 97.000km), gek van de onderhoudskosten. Alles wat er kapot kon gaan ging kapot. Na een 2 maanden emmeren met de auto waren we het beu. Maarja... Net een huis gekocht en flink verbouwd, dus veel geld was er niet. Het moest een kleine hatchback met 5 deuren worden en het liefst niet te veel kilometers, met leuke opties en vooral niet te duur.

Na wat zoeken op internet kwamen we er achter dat een Skoda Fabia misschien toch wel een denkbare optie zou zijn. Maar het blijft een Skoda dacht ik. Och een proefrit kan geen kwaad zei mijn vriendin. Dus naar verschillende bedrijven om een auto te bekijken. De inruilprijs van de Clio verschilde redelijk wat bij elk bedrijf. Toch kwamen we bij het derde adres een mooie Fabia tegen. Parkeersensoren, cruise controle, navigatie & maar 13.000km op de teller met NAP. Toch maar een proefrit gemaakt. Na een uurtje was ik overtuigd, helemaal toen we na het onderhandelen een prima bedrag bij konden leggen voor de Fabia.

Nu 2 1/2 jaar later en ruim 40.000km verder bevalt de Fabia nog steeds erg goed. De auto heeft een fijne zitpositie die makkelijk versteld kan worden. De stoelen geven voldoende steun.
De prestaties zijn gemiddeld, de Fabia is niet erg snel en heeft niet echt veel trekkracht maar kan voldoende meekomen in het verkeer. Het schakelen gaat vlot en makkelijk.

De airco werkt prima en ook het verbruik van de auto is erg netjes: 1 op 15.5 (met gebruik airco). Het besturen is wat ongevoelig vooral bij een scherpe bocht.

Al met al een prima auto waar tot nu toe geen problemen mee zijn geweest! Nu ik voor mijn werk verder moet rijden zal ik hem waarschijnlijk in gaan ruilen voor een diesel. Een Skoda Octavia Combi is zeker een denkbare optie.

PRIVATE LEASE Skoda Fabia