Skoda Fabia 1.2 6V Classic (2007)

Skoda Fabia 1.2 6V Classic (2007)

UitvoeringFabia 1.2 6V Classic
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2015

Kleine auto vraagt om 'klein'rijden

na een Saab 900, een Lada 111 16v (kort, 2 maanden) en 2x een citroen BX 1.4 en een Xsara 1.4 nu een mini-auto, een Skoda Fabia uit 2007 1.2 6v. met weinig km op de teller.

Mijn vrouw wilde een auto met weinig kilometers ivm veel onderhoud bij onze vorige auto,s en met een kleine motor voor stadsverkeer. Nu had zij deze Skoda zien staan bij Rijnwoud in Rotterdam. Voor relatief weinig konden we het over de aankoopprijs eens worden.

Toen wij hem kochten stond er 21.800 km op de teller, nu 2237 kilometers verder, de 1e eigenaar reed dit ongeveer per jaar, .is het tijd om onze ervaringen met onze 'faab' met u te delen;
pro,s :
- pracht auto, ziet er uit als nieuw,
- zowel stad als snelweg komen we prima mee met de rest,
- veel ruimte achterin voor onze 2 kinderen (2,5 en 5,5 jr),voelt groter dan 'zij'is,
- lekker wendbaar in krappe straten en prettig motor geluid

Contra's:
- proberen onder de 2000 en 2500 toeren te blijven valt niet mee, elk hobbeltje maakt dat je in hogere toeren schiet (stugge vering),
- veel motor geluid en bijgeluiden,
- voelt alsof hij minder zuinig is dan gedacht, dacht dat 'zij 'zuiniger zou zijn dan beleving

Ga nu maar eens het verbruik bijhouden.

wordt vervolgd

6,5