Skoda Citigo 1.0 60pk Greentech Ambition (2013)

Skoda Citigo 1.0 60pk Greentech Ambition (2013)

UitvoeringCitigo 1.0 60pk Greentech Ambition
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2016

Eerste week

De eerste week met mijn eerste autootje zit er op. Vorige week zaterdag de zwarte Skoda Citigo particulier gekocht. Hij was door de vorige eigenaar twee weken ervoor geïmporteerd uit Duitsland. De auto volledig gecontroleerd en een testritje gemaakt. Hij bleek in prima staat en na enig onderhandelen tot een mooie verkoopprijs gekomen.

Vanwege afstudeerstage een half uur vanaf huis was ik genoodzaakt om een autootje aan te schaffen. Afgelopen week vijf dagen lang dezelfde afstand afgelegd. De auto gedraagt zich keurig en erg volwassen voor zo'n kleine auto! Ook op de snelweg is ie redelijk geruisloos, ook al draait ie rond de 3000 toeren.

Omdat de benzineprijzen bij het tankstation dichtbij afgelopen vrijdag wat lager lagen, heb ik de auto maar even af getankt. De tank was half leeg. Met behulp van een app en de kilometerstand heb ik berekend dat ik afgelopen week 1 op 18,5 heb gereden. Omdat ik merendeel snelwegkilometers heb gereden, kan dit naar mijn mening nog zuiniger. Komende week op een iets economischer tempo gaan rijden.

Wat me afgelopen week is opgevallen is dat de auto waarschijnlijk veel onder bomen en in weer en wind heeft gestaan. Zelfs wanneer de auto gewassen is, blijven er veel spikkeltjes op de lak achter. Binnenkort denk ik maar even wat geld spenderen aan professionele reiniging, zowel van buiten als van binnen. Tevens viel het me op dat het omdraaien van het contactslot wat zwaar gaat. Misschien verstandig om dit ook nog eens na te laten kijken.

Het meest onhandige aan deze auto is dat de hoedenplank geen touwtjes heeft, waardoor je nog weleens vergeet de plank naar beneden te doen. Dit zorgt voor frustratie, maar zal toch een soort van gewenning moeten worden.

4,5

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens