Skoda Citigo 1.0 CNG Greentech Ambition (2014)
Uitvoering | Citigo 1.0 CNG Greentech Ambition |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Auto opgehaald
Vandaag auto opgehaald nadat ik deze afgelopen week particulier heb gekocht. Ik wilde deze auto ivm milieu en kosten. Auto heeft lage co2 uitstoot, een van de laagste voor een verbrandingsmotor. CNG is een milieuvriendelijke brandstof, als je rekent van bron tot bron kun je zelfs beter op groen gas rijden dan elektrisch. Aangezien wij veel kilometers maken willen ons wagenpark vergoenen.
Diverse ups etc vergeleken en deze kwam er voor mij het beste uit, bij een particulier, zorgvuldig onderhouden, met voor mij belangrijk, cruise control. De eerste rit naar huis zit er op en valt niet tegen. Minder comfortabel dan mijn huidige Mercedes B, maar wel beter dan de Lupo 3L die ik in het verleden had. En verbruik, met mijn rustige rijstijl over dit eerste stuk 3,2 kg, 1±31, niet gek voor de eerste rit. We zullen zien hoe het verder bevalt.
Na een maand
Na een maand rijden en 4000 km bevalt de auto nog goed. Hoewel het aantal tankstations waar aardgas wordt verkocht (nog?) beperkt is, leidt dat in de praktijk niet tot problemen. Het is even wennen en wat beter nadenken; 900 km op een tank diesel is wat anders dan 250-300 op een tank aardgas. Maar elke keer weer leuk bij het betalen, het is meestal rond de 12 euro. Er kan soms veel meer worden getankt dan de tankinhoud, schijnt met de kou te maken te hebben, er kon al eens 13.8 kg in ipv 11 kg.
Verder geeft de navigatie bij nog 80 km te gaan een signaal en kun je dan navigeren naar de dichtstbijzijnde geschikte pomp. Het verbruik is iets minder spectaculair dan de eerste rit, het is nu gemiddeld 1:25.
Ook de APK intussen gedaan (bij Kwik Fit voor een tientje; ben niet zo van de Kwik Fit maar dit ging prima) en dat was verder probleemloos.
Lange ritten zijn niet altijd comfortabel want zo goed zijn de stoelen nu ook weer niet. En worden ze nat, bijvoorbeeld door inregenen, tsja dan heb je vlekken bij VW stoelen...
Wordt vervolgd
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties5
- Comfort3
- Kosten5
Uitgelicht aanbod

Test: Citroën C1 - Fiat Panda - Hyundai i10 - Kia Picanto - Peugeot 108 - Skoda Citigo

Dubbeltest - Hyundai i10 vs. Skoda Citigo

Test: Skoda Citigo - Citroën C1 - Renault Twingo - Hyundai i10 - Mitsubishi Space Star - Kia Picanto - Suzuki Alto

Skoda Citigo 1.0 75pk Greentech Ambition (2012)

Test: Skoda Citigo - Fiat Panda - Hyundai i10