Skoda Citigo 1.0 CNG Greentech Active (2014)
Uitvoering | Citigo 1.0 CNG Greentech Active |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
de eerste weken
Tot nu toe prima bevallen. Vlot genoeg, trillingsvrij en binnenin is de auto erg ruim, zeker voor zijn afmetingen. Ben nu nog op zoek naar een fietsdrager op de achterklep om de racefiets of mountainbike mee te kunnen nemen.
eerste 1.000 km
vandaag 351 km gereden, voornamelijk autosnelweg. Alles werkt prima aan de auto, wel lijkt het alsof er een gaatje in de uitlaat zit, vooral boven de 3.500 rpm te horen. Nu nog op zoek naar een fietsdrager voor één racefiets of MTB. Ik denk aan de Menabo Logic 2 of de Norbike 1. Wie heeft ervaringen met 1 van de 2 op een Citigo, Mii of Up!?
fietsdrager aangeschaft
De Mottez A025P1 is gisteravond bezorgd. Ik zal aangeven hoe die bevalt als ik er mee op weg ga. De haken aan de riemen bovenaan zijn alleen aan de klep te bevestigen als de klep helemaal geopend is. Anders kan je de haak er niet tussen schuiven. Niet eenvoudig maar te doen.
met de fiets
met de MTB naar Boekelo gereden. De fiets achterop heeft geen negatieve invloed op rijgedrag. De Mottez A025P1 zit strak op de klep en de fiets is goed vast te zetten.
Meerdere bestuurders
Persoonlijke meningen: oudste dochter mist bluetooth, zoon rijdt naar de sportschool (!) in het dorp. Mijn vrouw vindt de voorstoelen prima en groot voor zo'n A segment auto. Klopt want de ruimte voorin is prima (ben zelf 1,89 m). Ik mis een beetje vermogen maar 68 pk is op zich prima. Denk wel na over chiptuning met een piggyback omdat je die powerbox naar een volgende auto mee kan nemen. Dan moet er 82 pk (60,3 kW) naar de versnellingsbak vloeien. Heeft iemand ervaring met zo'n piggyback in een Skoda 1.0?
Nieuwe ruitenwissers
Vandaag de Bosch aerotwin ruitenwissers gemonteerd, dat was wel nodig.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten5
Uitgelicht aanbod

Dubbeltest - Hyundai i10 vs. Skoda Citigo

Test: Skoda Citigo (2012)

Test: BMW i5 - opnieuw weet BMW zwaarlijvigheid te kop in te drukken

Max Verstappen in Barcelona oppermachtig naar 40e F1-zege