Seat Marbella Special (1992)
Uitvoering | Marbella Special |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Als 2de auto gehad...
Voor mijn vriendin konden wij anno 2005 een Seat Marbella kopen. 14 jaar net een ton op de teller, 160 euro en een volle tank benzine. Niet heel slecht voor een auto lijkt me zo.
We dachten de auto de kort te hebben. Prijs van de auto lag zo laag omdat hij erg moeilijk startte. Stappenmotor schoongemaakt en probleem was verholpen.
Mijn vriendin heeft hem gebruikt voor woon werk verkeer (13 km enkele reis). Dit maar liefst 2 jaar lang. Hiernaast nog een paar tripjes gemaakt (1 tripje Zeeland - Duitsland) waardoor er in totaal 25.000 km met deze auto is gereden in 2 jaar.
Ik kan zeggen, goedkoper rijden dan dit kan niet. De auto is 2 keer door de APK gekomen waarbij er niks mankeerde!
Auto heeft na het schoonmaken van de stappenmotor in de 2 jaar daarna ook nooit maar 1 mankement gehad.
Altijd starten en lopen.
Tel daarbij de verzekering op van 8 euro per maand en de wegenbelasting van 11 euro per maand en een verbruik van 1 op 18 (soms zelfs 1 op 20). Dan kom je toch op een bedrag dat laat zien dat autorijden niet duur hoeft te zijn.
Wel is dit natuurlijk geen auto met confort en luxe. Het rijdt niet hard en het is allemaal spartaans. Toch had dit ook wel weer wat aangezien je je wel meer 1 voelde met de natuurlijk en het autorijden echt beleeft met deze auto.
In 2007 hebben wij de auto verkocht voor een stuk meer dan dat wij aan deze auto hebben uitgegeven. En anno 2010 rijdt deze auto nog steeds rond. Zag op de site van de RDW dat hij zelfs weer door de keuring was gekomen. Ben benieuwd of hij dit in jan. 2011 weer flikt.