Seat Leon ST 1.0 EcoTSI Style Business Intense (2017)

Seat Leon ST
Seat Leon STSeat Leon STSeat Leon STSeat Leon STSeat Leon STSeat Leon FRSeat LeonSeat Leon

UitvoeringLeon ST 1.0 EcoTSI Style Business Intense
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2018

Fijne, functionele auto, met frustraties

Wat een fijne rij-ervaring biedt onze Seat Leon ST 1.0, na 15 jaar lang met een sterke en onverslijtbare Skoda Fabia TDI (stationcar) honderdduizenden kilometers te hebben gemaakt.
Overgang naar de Seat Leon Business Edition betekende overgang naar rust, luxe en comfort. Een mooi afgewerkte auto die prima rijdt, stabiel is en een degelijke uitstraling heeft. Je vertrouwt hem, ook als de weersomstandigheden slecht zijn, ook als er sneeuw ligt (4-season banden).
Bijzonder is wel het 1.0 liter motortje, de grote verrassing. Die loopt mooi en geruisloos, en het brandstofverbruik is formidabel (gemiddeld 1:20). De turbo zorgt ervoor dat hij onze caravan van 1000 kg probleemloos trekt, vooral ook in combinatie met de SDG-automaat (7 versnellingen).
Maar dan nu toch wat kritiekpunten:
1. De vering is toch wat stug, hobbels worden niet plezierig verwerkt;
2. Enkele extra voorzieningen werken echt hopeloos:
a. Nummerbordherkenning: werkt echt voor geen meter, geeft voortdurend verkeerde waarden aan, zeer irriterend (dealer weigerde een update binnen de garantieperiode);
b. Navigatie: De kaarten waren vanaf het begin verouderd, zelfs binnen de garantieperiode zou ik 200 Euro moeten betalen voor een update (ik blijf dus maar mijn externe TomTom gebruiken, met lifetime kaartgarantie);
c. Line assistance: alleen als je daar slim mee omgaat, is het aangenaam.
Kortom: een fijne auto, maar met bepaalde beperkingen. Super spijtig dat de dealer en importeur daar niet aan tegemoet komen met software updates in garantietijd, die zou veel frustratie wegnemen.

9,5

PRIVATE LEASE Seat Leon