Seat Cordoba 1.4 16V 75pk Reference (2005)

Seat Cordoba
Seat CordobaSeat CordobaSeat CordobaSeat CordobaSeat CordobaSeat CordobaSeat Cordoba - interieurSeat Cordoba - interieurSeat Cordoba - interieurSeat Cordoba - interieur

UitvoeringCordoba 1.4 16V 75pk Reference
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Sinds maart 2005 bezit ik de Cordoba 1.4 16V 75pk, afwerkingsmodel ’Air’ (15 inch lichtmetalen velgen, klimaatregeling en speciaal interieur). Dit is in Nederland niet te verkrijgen, enkel in België.
Ik heb deze wagen aangeschaft omdat ik zeer graag een sedan wilde, maar niet teveel geld wilde uitgeven. Deze Seat met 1.4 motor was de perfecte keuze voor mij. Verwacht van de motor geen wonderen. Hij komt goed mee met het verkeer, maar niet meer dan dat. Vanaf 3000t/m begint er een beetje leven in de brouwerij te komen. Dan wordt de motor een pak gretiger, en dan zie je de naald van de toerenteller gewillig klimmen tot ongeveer 5800t/m, waarna de begrenzer ingrijpt.
De achterbank is aan de krappe kant, en voor lange trajecten enkel geschikt voor kinderen. Vooraan zit je wel zeer ruim, en waan je jezelf in een wagen van een klasse hoger. Overigens beschikt deze wagen over een immense koffer: 485 liter (vergeet niet dat het een ’Ibiza met een kont’ is).
Het stuur reageert direct en precies, wat zeer veel vertrouwen inboezemt. Een snelle bocht kan je er gerust mee nemen.
De afwerking van het interieur staat op een zeer hoog niveau. Alles voelt zeer solide aan, je merkt dat deze Seat een Volkswagen-product is. Wel jammer dat de gebruikte materialen nogal krasgevoelig zijn.
Kortom: zoek je een betaalbare, sportief ogende en prettig rijdende sedan, dan zit je met de Cordoba 1.4 16V aan het juiste adres.

Geen.