Ben zeer benieuwd.
Met een account kun je:
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Altea 1.2 TSI Ecomotive Style |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Vond u deze review waardevol?
[+] Pluspunt(en)
hallo,binnenkort krijg ik de altea 1.2 tsi( style)105 pk met een koppel van 175 nm,mijn bedoeling is dat ik de lezers op de hoogte houdt ,te meer omdat er veel vraagtekens zijn over de 1200cc inhoud,de bevindingen komen binnenkort.
De seat is inmiddels gearriveerd eindelijk ie er. prachtige kleur die trackgrijs. de auto ligt muurvast op de weg en schakelt zeer soepel met zijn korte pook,de motor is stiller dan mijn vorige auto(citroen c4 grand picasso) met 1.8. hij is nieuw en volgens handleiding kan je beter niet alles uit de motor halen voor ongeveer 2000km, totdat alles goed is ingelopen,maar per ongeluk gaat dat soms wel eens anders,heb al mogen ervaren dat er een enorme trekkracht is waarbij niet overdreven op het gaspedaal is getrapt.
het dashboard is goed overzichtelijk en heeft mooie klokken,op het stuur dat trouwens een sportief uiterlijk heeft zitten vele bedieningen.
de stoelen zitten stevig en geven goede steun.
over de binnenruimte kan ik zeggen,dat de achter passagiers tot ongeveer 175cm hun benen recht kunnen strekken als ze dat willen.
kofferbak is ruim voldoende,om veel spullen mee te nemen.
de bedieningen van ventilatie,airco, radio/media ,zijn af te lezen op het display.
een bericht over verbruik komt later,kan daar nog niets over zeggen,tot later.
hoewel de vrouw van mij de auto altijd mee naar haar werk heeft,is het mij toch gelukt om er af en toe mee te rijden en het verbruik bij te houden,gecombineerd kom ik op een verbruik van 1 op 16km , we hebben wel een verschillende rijstijl,zij probeert op tijd te schakelen terwijl ik het leuk vindt om een een beetje vlot op te trekken,dat kan ook wel want hij is getuned af fabriek en heeft 140pk met een koppel van ongeveer 225nm.
de auto heeft echt een sportief karakter en dat met een 1.2 tsi motor.
wat ik erg prettig vind is bocht verlichting,goede zicht is toch erg belangrijk.
qua minpunten ondervindt ik nu dat als je gaat tanken de sleutel nodig hebt om de dop open te draaien,dat had wel wat moderner gekund d.m.v. een hendeltje in de auto,althans bij mijn vorige auto de c4 picasso bleef het klepje in de winter altijd vast zitten ,dat was ook irritand,verder ben ik nog van plan om nog andere speakers te plaatsen,verlang toch iets beter geluid,conclusie algemeen van de seat altea is tot nog toe positief.
ik zou zeggen tot over meerdere kilometers.m.v.g.
De auto is nu 6 maanden oud met 5500km op de teller,hij rijdt heerlijk vlot en is goed door de koude weken vorst heen gekomen,starten en rijden maar,ook met -15 s morgens,ik heb veel auto s gehad en ook proef gereden,maar deze auto is echt heel stabiel op de weg en dat voor een mpv.
Qua zuinigheid kunnen wij merken dat we minder hoeven te tanken dan met de c4 picasso 1.8,dat is een belangrijk item met benzine prijzen van 1,70/l.
Een klein euveltje is er wel,namelijk de 12volt aansluiting,die laat het soms afweten,daar moet ik dus nog even mee heen naar de garage.
verder op dit moment zeer tevreden.
Een vraag of een opmerking? Laat het ons weten met een reactie.