Saab null (1975)

autoreview

Saab 95 (1975)
Saab 95 (1975)Saab 95 (1975)Saab 95 (1975)Saab 95 (1975)Saab 95 (1975)Saab 95 (1975)Saab 95 (1975)

Signalement

Versnellingen4, Handgeschakeld
Bouwjaar1975
Jaar van aanschaf2019
KM-stand bij aanschaf38.000 km
KM-stand laatst41.000 km
Lezerswaardering: 21%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Gerestaureerd

 • 38.000 km

In september 2019 voor de coronacrisis, bracht ik de 95 naar SwedenCars. Saab specialist Erik van der Schaaf heeft veel ervaring met klassieke Saabs en ik ken hem al een flink aantal jaren, dus de 95 ging met een vertrouwd gevoel naar Wezep. De 95 zou in de winter in de extra uurtjes uit elkaar worden gehaald en naar de spuiter gebracht, waarna hij in het voorjaar van 2020 weer op de stoep zou staan. Helaas viel de coronacrisis in, werd de spuiter geconfronteerd met ziekte en omstandigheden, waardoor de 95 pas 2 jaar na brengen helemaal klaar is en dat moment is vandaag. De groene kleur was niet origineel en omdat we de Saab willen gaan gebruiken als rouwauto voor ons uitvaartbedrijf, vonden we het de moeite waard de auto helemaal op te laten knappen en de originele kleur 'indisch geel' weer te herstellen. We gaan er nu dus pas mee rijden, dus dan ook de ervaringen met deze 46 jaar oude bijzondere Saab.

Klaar

 • 39.900 km

De Saab 95 is door Saabvriend AMSBRAND omgebouwd voor rouwvervoer, zoals op de foto te zien is. Erik van der Schaaf van SwedenCars doet nog een aantal technische aanpassingen en dan kan ie ingezet worden voor vervoer naar een laatste rustplaats...

De kleur is heel bewust oranje gebleven, omdat het origineel is en omdat het past bij het credo 'anders dan anders'

De omgeving van de motor

 • 41.000 km

Bij een meeting liep de motortemperatuur snel op tijdens het lange wachten met draaiende motor. Het was niet eens warm. Ook trok de 95 vaak schokkend op. Helaas had SwedenCars weinig tijd, dus in collegiaal overleg ging de 95 naar Tammeling Autotechniek in Dalfsen. Wouter Tammeling heeft veel vernieuwd rondom de motor: de koppelingsplaten, waterpomp, carburateur en de nodige slangen. Daarnaast de remmerij aangepakt. Het was allemaal nodig. Dat was allemaal nog aan het einde van 2021. Inmiddels heeft de 95 al de nodige rouwritten achter de rug en is er ook de nodige aandacht aan deze minder sombere rouwauto besteed. Artikelen in Klassiek&Techniek, Saabberichten, de lokale pers… de ouwe Saab wordt nog beroemd 😊

3,0
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (8)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens