Saab 900i 16 2.1 (1991)
Uitvoering | 900i 16 2.1 |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Helaas heb ik er maar kort in mogen rijden. Ik heb deze auto particulier gekocht van een saab-liefhebber, hij was wat interieur en exterieur(mooi zwart) in zeer goede staat! geen hangend hemeltje, weinig krassen. Het ging om een zeldzaam type een 2.1 automaat, deze motor heeft maar 1 jaar in de 900 gezeten en is in combinatie met de automatische versnellingsbak niet veel gemaakt. Het was een zeer mooie en fijne auto om te rijden, lekker zittende stoelen, en lekker rustgevend. Met 110 heerlijk over de snelweg. Maar helaas wat brandstof verbruik niet echt een goede, en vooral niet voor een autolievende arme-student. Dus deze moest op een gegeven moment weg omdat er ook een homokineet en een grote beurt zat aan te komen. Ik heb deze auto aan een Volvo/Saab garage in Driebergen kunnen verkopen, wat redelijk uniek is, want auto’s worden vaak niet gekocht van pariculieren (zonder inruil). Het deed pijn maar toch moest ie weg. Inmiddels in bezit van een mooie 9000 CSE full pressure turbo automaat maar ’k mis ’m nog steeds!
-homokineten.
-automaat wat schokkerig
-banden achter met grotere wanghoogte.
-elektrische systeem niet helemaal optimaal (was mee geknutseld!)