Saab 900 2.0i (1998)
Uitvoering | 900 2.0i |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Na 2 jaar in een miniscule kart-achtige Japanse cabrio gereden te hebben heb ik kort geleden mijn 5e Saab aangeschaft (drie 900 Classics en één 9000 gehad). Saab is niet goedkoop in onderhoud, maar wel altijd erg prettig en veilig rijden. Het nieuwe 900 model heeft minder karakter dan de Classics, die mijn liefde voor het merk hebben aangewakkerd. Omdat ik veel kilometers rijd wilde ik toch een nieuwer model. Deze Saab is met een G3 installatie uitgerust. Mijn saab is de soberste uitvoering die te krijgen was en is als enige extra voorzien van handmatige airco. Toch zit alles wat nodig is erop en aan. Ook rijden is minder karaktervol dan voorheen, maar absoluut een plezierige ervaring. Het is wel een echte snelweg auto. Goeie prestaties, maar geen jakkerig karakter. Heerlijk rustige reiswagen.
Weinig tot geen. De voorwielen zijn gebalanceerd om een trilling uit het stuur op te lossen. Verder kraakt de
wielophanging voor een klein beetje. Daar heb ik nog
niet naar laten kijken.