Rover 620 SDi (1996)
Uitvoering | 620 SDi |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Als oldtimer liefhebber heb je zo’n brak-auto nodig om wrakken, gerestaureerde wagens en andere dingen te vertransporteren. Al jaren rijd ik met verschillende benzine-Rovers omwille van hun uitstraling en betrouwbaarheid maar deze wagen is toch een extreem. Ik kocht hem bijna gratis omwille van het aantal kilometers en als hij zijn geld niet opgebracht heeft. Bijna 900.000km heeft hij nu in de wielen en (ongelooflijk maar waar) ik heb buiten de normale slijtage nog geen problemen gehad met dit beresterke voertuig. De doorgaanse Franse of Italiaanse wagens (en Mercedes) zijn bij amper 1/6 van dit kilometrage reeds doodversleten. Nog steeds rijdt deze auto met een zwaar beladen trailer door heel Europa en hij wil maar niet kapot gaan. Deze wagen heeft precies nog maar een doel:het recordboek. En daarbij mag dan nog gezegd worden dat het comfort en de prestaties er niet op achteruit gaan. Wat een wagen!
-Normale slijtage: remblokken, schokdempers, lampen, banden,etc
-Olielekje aan carter (zelf verholpen)