Rover 220 TDic (1999)

Rover 200-serie

Uitvoering220 TDic
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2000

Uitstekende auto, heb hem nu ongeveer een jaar in bezit en ben er echt heel tevreden over. Ik kocht deze auto met (voor een diesel) nog héél weinig kilometers op de teller. Hij is met erg veel extra"s standaard uitgerust (business edition) waaronder leer, airco, lichtmetalen velgen, alles elec., alarm, abs, etc.

De prestaties zijn voor een diesel echt super. Volgens het boekje zou hij in 10,5 sec naar de 100 moeten gaan, maar 9,5 is goed haalbaar. 80-120 is angstaanjagend snel, er zijn héél weinig auto"s die je bij houden als je in zijn 4e versnelling versnelt. (7.5 sec)

En door het hoge koppel (210) is hij ook een goede trekker van caravan of kar.

Het voornaamste aanschafpunt is voor mij de exclusiviteit geweest. Je ziet ze gewoon haast niet rijden. (golf 4 tdi"tjes en astra"s te over)

Het ENIGE probleem wat ik met mijn Rover heb gehad, en wat blijft terugkeren, zijn de trillende remschijven bij zachtjes afremmen. Als je doortrapt is dit probleem over, ze zijn onlangs vernieuwd, maar na 10.000 km keerde dit probleem weer al terug.

Verder geen problemen!