Renault Twingo 1.2 Expression (2003)

Uitvoering | Twingo 1.2 Expression |
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Twingo, de derde
Nadat we onze vorige Twingo, een Paris uit 2006, hadden ingeruild op een nieuwe Peugeot 206 +, hebben we bijna een jaar zonder Twingo gezeten.
UIteindelijk besloten dat het toch handig is om een tweede auto te hebben en na lang wikken en wegen (wat moest het worden, een Trabant 601 of een Volvo 240 Estate of een Daf 46 of een Peugeot 106 oftoch maar een Fiat Cinquecento Sporting...) besloten dat er toch maar weer een Twingo moest komen.
Uiteindelijk hebben we deze Twingo Beach gevonden. De Beach-uitvoering is volgens mij nooit in NL geleverd. Die van ons komt oorspronkelijk uit Duitsland.
Wat de Twingo tot een Twingo Beach maakt, zijn het vouwdak en de bekleding. De stoelen hebben een beetje het patroon en de kleur van het strand op een zonnige zomerdag. Leuk gevonden dus.
Behalve het vouwdak is de auto nog voorzien van: 4 airbags, 4 hoofdsteunen, ABS, elektrische spiegels, elektrische ramen, centrale vergrendeling met afstandsbediening en.... een radio mét cassette én stuurwielbediening (lekker retro)!
We hebben de auto pas een week, maar tot nu toe bevalt ie prima. Na aanschaf de auto eens goed gepoetst, nieuwe wisserbladen gemonteerd en ook het interieur eens grondig schoongemaakt en daar kwam een hele nette Twingo tevoorschijn.
De auto heeft een vol jaar APK, dus op dit moment valt er niet zo veel te melden. Tzt. zal ik deze review updaten.