Renault Talisman Estate TCe 160 Business Intens (2021) #2

| Jaar van aanschaf | 2022 |
| KM-stand bij aanschaf | 20.000 km |
| KM-stand laatst | 140.000 km |
Na de 2 diesels een verademing
Deze auto gekregen in 2022, daarvoor al 2 x een talisman gehad, beiden dezelfde dieselmotor, alleen 1 handgeschakeld en de ander automaat. Het was een poolauto, we reden toen bij onze werkgever alleen Renault en op het moment van het aflopen van de laatste diesel talisman was er binnen Renault weinig keuze…. In ieder geval niet met gelijkwaardige ruimte.
Binnen leaseland zijn dan met de doorsnee budgetten weinig auto’s met echt ruimte, natuurlijk de Skoda superb en kodiaq zullen het evenaren, maar bij ons niet te bestellen.
De grand scenic liep mijn inziens ook al even mee, en ik wilde niet persee een hogere zit, de Austral was bijna te bestellen maar zou niet op tijd komen.
Vandaar toch deze uit de pool genomen en geen spijt van gehad, tov van de eerdere diesels een wereld van verschil het extra vermogen en wat koppel brengt het slagschip toch wat beter in beweging en reageert beter en rijd daardoor stukken beter.
Het is een business intens met een winterpakket= koplampsproeiers, stoel en stuur verwarming.
18 inch ipv de standaard 17 inch en de kleur is Gris cassiopee.
Het is dus 1 van de laatste die in 2021 van de band rolde, en ja dat begin je nu wel te merken. Multimedia ondanks draadloze CarPlay dongel langzaam en verouderd, en veel chroom aan de auto wat vandaag de dag niet meer de standaard is.
Maar ondanks dat nog steeds een schitterende auto, krijg nog vaak complimenten als ik voor kom rijden, hij is wel groot he ?
Ja klopt wat breder dan een gemiddelde station, en op een dikke 10 centimeter geen 5 meter, soms wel een probleem met parkeren…. extra rondje het 1e vrije parkeervak is niet altijd geschikt.
Afneembare Trekhaak laten monteren voor de caravan en fietsendrager al hoe wel ik regelmatig een fiets direct met de banken naar beneden er letterlijk inleg, ook bij een bezoek aan de IKEA bv krijg ik toch weer een glimlach!
Eigenlijk zeer tevreden, paar kleine probleempjes gehad:
Rammelende achterklep, uiteindelijk verholpen, maar kostte wat bezoekjes aan de garage die het niet direct konden vinden/konden waarnemen….
Poelie waterpomp afgebroken, waardoor alles uitviel en dan ook met ANWB afgesleept naar de garage.
Bleek dat er een productie fout zat in de waterpomp, dus waterpomp nummer drie zit er nu op
Bestuurdersstoel heeft een behoorlijke scheur in de wang waardoor de stoelverwarming niet meer werkt, dit ligt nu bij de leasemaatschappij om te beoordelen of dit onder coulance kan worden gerepareerd….
Voor de rest het gebruikelijke onderhoud, en moet ik nog even door tot september dit jaar, en zal de Rafale deze gaan vervangen!
De Rafale komt qua ruimte behoorlijk in de buurt en misschien wel wat fijner dat die iets kleiner is, Oja ga toch wat hoger zitten toch wel prettig met in en uitstappen, wie had dat gedacht in 2022
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Renault Talisman Estate 1.3 TCe Intens GRATIS Afleverpakket! | Uitklapbare Trekhaak | Achteruitrijcamera | Massagestoelen |
- 2020

Renault Talisman 1.8 TCe Initiale Paris | Navigatie | Camera | BOSE | Elektrische stoelen | Cruise control adaptief |
- 2020

Renault Talisman Estate 2.0 Blue dCi EDC Initial Paris | Panoramadak | Leder | ACC | HUD | 4Control | Bose | Trekhaak |
- 2020

Waarom deze Renault Talisman met handbak en benzinemotor best een interessant exemplaar is

Topman VW: zonder lagere heffingen gaat fabriek in VS niet door

Reuters: India verlaagt importheffing op Europese auto's

Dodge Challenger R/T Scat Pack Shaker (2016) - Blits bezit