Renault Scénic TCe 130 Bose (2011)
Uitvoering | Scénic TCe 130 Bose |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Ervaringen na een jaar
Deze auto is nu bijna een jaar in ons bezit, hij bevalt uitstekend. Zeer ruim, comfortabel en stil. En in de Bose-uitvoering die wij hebben bovendien voorzien van mooie extra's, en natuurlijk een dijk van een geluidsinstallatie.
Met plezier maken we lange ritten, na een dag rijden stap je fit uit. Geen probleem met mijn lengte van 1m95. En onze bijna volwassen kinderen passen dan nog prima achterin.
Rijeigenschappen zijn in orde. Vlotte auto, goede balans tussen comfort en stabiliteit. Wel is opvallend dat de auto wat vaag stuurt rondom het midden, sinds hij op winterbanden staat.
Enkele kritische noten:
- brandstofverbruik is niet echt wat je van een B-label verwacht: gemiddeld over een jaar niet beter dan 1 op 10,5.
- de raamstijlen voor zijn fors en ontnemen je soms het zicht op fietsers en voetgangers
Verder zijn wij heel tevreden!
Eerste grote beurt na 2 jaar
Na 2 jaar probleemloos rijden was het afgelopen december tijd voor de eerste grote onderhoudsbeurt. Deze beurt leverde geen verrassingen op. Het enige meerwerk naast de beurt zelf was het vervangen van het interieurfilter van de airconditioning.
De auto is de afgelopen 2 jaar uitstekend bevallen, zowel bij het dagelijkse (lokale) gebruik als op vakantie. Afgelopen zomer zijn we in 2 dagen naar Umbrië in Italië gereden, zo'n 1500 km, de Scenic heeft zich daarbij laten kennen als een comfortabele reisauto.