Renault Scénic 2.0 16V Dynamique Comfort (2006)

Renault Scénic
Renault ScénicRenault ScénicRenault ScénicRenault ScénicRenault ScénicRenault ScénicRenault ScénicRenault ScénicRenault Scénic - interieurRenault Scénic - interieurRenault Scénic - interieur

UitvoeringScénic 2.0 16V Dynamique Comfort
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2010

SCENIC OP LPG, RIJDT GOED EN ZEER VOORDELIG

Ik rij deze scenic nu al 5,5 jaar en hij bevalt zeer goed. Veel ruimte, stoelen kunnen eruit en dan is het net een kleine verhuiswagen. De auto rijdt comfortabel en ik heb er weinig onderhoud aan gehad. Voor een scenic is het prettig als je in een 2.0 liter rijdt. Hij trekt onze caravan die 1360 kg mag wegen prima. Ik heb deze auto gekocht via domeinenrz.nl. Ik ben nu aan het kijken voor een andere auto. Een zuinige trekauto op diesel. Die heeft meer koppel en rijden tegenwoordig zuinig. Eerste keus was een xc70 uit 2011, te duur en te weinig yeah gevoel van binnen. Wel een proefrit in gemaakt. daarna naar een btw 320d gekeken uit 2011. Die heeft minder ruimte maar met 2 kids prima te doen. Heeft voldoende koppel (380nm) en rijdt op papier en volgens de verbruiksmonitor 1 op 20. Dan ben ik per maand net zoveel kwijt als rijden op gas. Ik ben enthousiast over rijden op lpg. Kan weinig nadelen bedenken. De Scenic is luxe uitgerust, oa; airco, cruise control, climate control, electrische ramen etc, Panoramadak is mooi. Echte gezinsauto. Krijgt regulier onderhoud, ik heb winterbanden op velg aangeschaft via marktplaats en dat voelt veilig in de winter. Ik rij meer dan 25.000 km per jaar en dan is rijden op lig erg voordelig. Wegenbelasting is 83 euro per maand. Iets meer dan benzine. Ik rijd 1 op 10 op lpg. Dat vind ik erg zuinig. Op benzine rijden ze 1 op 13. Elke dag dat ik erin stap voelt het als een verrijking. Nu op zoek naar iets anders. Heb nog nooit een auto bij een autohandelaar aangeschaft maar eerste ervaringen zijn niet best. Verschrikkelijk. Als particulier bij domeinen aanschaffen en het risico nemen vind ik leuker en voordeliger.

Onderhoud: 400 euro per jaar; bandenwissel, kleine en grote beurt.

De kosten die ik aan onderhoud heb gehad zijn reguliere kosten. Bijvoorbeeld de dynamo die het begeeft. Helaas op vakantie in zeeland maar niet te vermijden. Ik denk dat deze auto nog wel even mee kan. Ik ga kijken naar wat anders. Iemand die tips heeft over een zuinige trekauto die minimaal een koppel boven de 250 heeft, betrouwbaar is en een aanhangergewichtvan 1500/1600 kg heeft hoor ik graag.