Renault Mégane Grand Tour 2.0 16V Tech Line (2008)

Renault Mégane Grand Tour
Renault Mégane Grand TourRenault Mégane Grand TourRenault Mégane Grand TourRenault Mégane Grand TourRenault Mégane Grand TourRenault Mégane Grand TourRenault Mégane - interieurRenault Mégane - interieurRenault Mégane - interieurRenault Mégane - interieur

UitvoeringMégane Grand Tour 2.0 16V Tech Line
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2012

De eerste ervaringen

Aangezien ik bij de aanschaf van mijn huidige auto ook gebruik heb gemaakt van reviews van anderen vind ik het niet meer dan normaal dat ik mijn ervaringen ook beschikbaar stel voor anderen. Hierbij dus een eerste vermelding op Autoweek.

Na wat zoekwerk en diverse proefritten is gekozen voor een Renault Megane. Voorzien van navigatiesysteem, semi-lederen bekleding, parkeersensoren achter, boordcomputer, airco en climate control, cruise control, xenon verlichting en nog wat opties. Het was na flink wat zoekwerk een schot in de roos eerlijk gezegd.

Anderhalve week geleden de auto opgehaald. De eerste kilometers naar huis bevielen uiteraard nog veel beter dan de proefrit. Het is door zijn 2 liter motor een auto die aardig snel van zijn plek komt. Ook het rijgedrag is prima. Na de Golf is het soepele sturen even wennen, maar die gewenning gaat heel snel. Uiteraard valt er over de verdere rijervaring nog niet heel veel te zeggen, aangezien er pas 400km mee is gereden. Als er veel meer mee is gereden, zal ik een uitgebreidere ervaring plaatsen.

De eerste indrukken zijn kortom zeer positief, de eerste gereden kilometers zijn geweldig in vergelijking met de oude auto en ik ben kortom een tevreden mens. Hopelijk blijft dit ook zo.

Een jaar later

Eind augustus 2012 heb ik deze 2e hands Renault Megane Grand Tour aangeschaft. Ruim een jaar later kan ik enkel bevestigen dat het aanschaffen van deze auto een prima keuze is geweest.

Sinds de aanschaf zijn er drie langere reizen en vele kortere trajecten mee gereden. Van deze drie grotere reizen gingen er twee richting de sneeuw (ivm wintersport) en is een keer richting zuidwest Frankrijk gereden voor een zomervakantie. In alle gevallen bleek deze auto zeer comfortabel te zijn. De auto is echt meer dan geschikt voor langere reizen. De stoelen zitten comfortabel, de wegligging is dik in orde, de acceleratie is prima, en het rijden an sich is zowel op lange rechte wegen als op binnenwegen en bergpassen gewoon goed. Een prettige bijkomstigheid tijdens vakanties is natuurlijk ook dat er meer dan voldoende spullen mee kunnen in de kofferbak. Inpakken is kortom nooit een probleem.

Voor kortere ritten in Nederland blijft het ook een prima auto. Ook hier heb ik niets op aan te merken.

In het afgelopen jaar is de auto eenmalig in de garage geweest. Het is en blijft een Renault dus er kan wel eens iets haperen qua elektronica. Dat was bij deze auto niet anders. Het raam van het linker voorportier wilde niet meer naar beneden. Gelukkig viel dit euvel eenvoudig op te lossen.

Qua service vanuit Renault zelf ben ik ook tevreden. Vlak na de aanschaf bleek dat er bij een Renault Grand Tour een mankement aan de dakspoiler te zijn. Deze kon los raken. Alle auto's van dit type zijn door Renault terug geroepen naar de garage en het mankement is uiteraard kosteloos verholpen.

Conclusie: ook na een jaartje rijden ben ik nog dik tevreden met deze auto.

Praat verder op het forum