Renault Mégane Grand Tour 1.6 16V Dynamique Luxe (2007)

Renault Mégane Grand Tour 1.6 16V Dynamique Luxe (2007)

UitvoeringMégane Grand Tour 1.6 16V Dynamique Luxe
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2012

Eerste Hoofdstuk

Goed, vorige week deze Megane particulier gekocht. Besloten om hier een review over bij te houden, omdat het de bedoeling is dat deze auto voor langere tijd in dienst blijft (in tegenstelling tot andere auto's die ik heb/had). Het is een Megane Grand Tour Privilége Luxe, welke uitvoering niet in de lijst voorkomt als je het kenteken invoert, merkte ook mijn verzekeraar. Daarom hier als de Dynamique Luxe opgevoerd. Hij is voorzien van alle mogelijke opties, zover ik weet.

Bij aankoop reeds bekend met enkele problemen:
- Melding lekke band rechtsachter
- Melding onderhoud (heeft bij 34.000 nog een beurt gehad...)
- Panoramadak piept en schokt
- Lederen interieur redelijk vervuild
- Raambediening bestuurder defect

De twee meldingen heb ik reeds zelf opgelost. De geleiderails van het dak heb ik gesmeerd en het dak opent nu weer soepel. Het lederen interieur heb ik compleet gecleaned. Heeft me bijna de hele zondag gekost, maar het ziet er weer als nieuw uit. Het raammechanisme moet ik nog naar gaan kijken.

Eerste indruk van de auto is goed. Hij stuurt lekker licht, misschien iets te licht. Kwestie van wennen. Schakelt erg soepel en zit heerlijk comfortabel. Het interieur is luxe, maar de materialen zijn wat gedateerd. Ook gewenning denk ik, ik kom uit een RCZ. Ruimte zat in de Megane, zowel voorin als achterin. De kofferruimte is goed toegankelijk, geen tildrempel. De navigatie is goed bruikbaar, maar ook wat gedateerd. Maar... als het maar doet wat het moet doen! De motor (1.6) is lekker fel en voldoet ruimschoots. Eerste 500km gemiddeld 7l/100km, volgens de boordcomputer.

Verder volgende week de distributie en waterpomp laten vervangen. Om de 5 jaar, schrijft Renault voor. En voor de waterpomp mag dat wel, want die lekt aardig. Weet nog niet of ik dat universeel of bij de dealer laat doen. Als het prijsverschil niet te groot is, prefereer ik de dealer.