Renault Mégane Estate dCi 110 ECO2 GT-Line (2013) #6
Uitvoering | Mégane Estate dCi 110 ECO2 GT-Line |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Geen fijne auto
Deze Renault is zeker niet mijn eerste auto. Het is wel de eerste auto waar ik een hekel aan heb gekregen. Het enige dat de auto in mijn optiek goed doet is zuinig rijden en goed (hand-)schakelen. Ik ken de Renault dealer inmiddels goed (binnen een jaar...).
De auto is een typisch moderne auto met veel te veel electronica die het ook nog eens niet goed doet. Automatische ruitenwissers, verlichting en airco doen maar wat. De stoelen zitten zeer slecht (te smalle zitting die pijn gaat doen door de inklemmende zijkanten). De besturing is "dood" en je voelt af en toe de stappen van de electromotor. De motor heeft onderin geen enkel vermogen. Een serieuze bergpas moet in z'n eerste versnelling. Vanuit stilstand een drukke weg oprijden is een nachtmerrie. Belachelijk.
Wegligging matig; koersvastheid op een snelweg met lichte spoorvorming is nul. Met belading van ca. 100 kg in de kofferbak is het eng autorijden, de auto hangt direct ver door en besturing wordt nog vager. Zeker op nat wegdek is het onderstuurkarakter zeer storend. Menig rotonde is zo extra spannend. De laadruimte is in de hoogte achterin te ver beperkt door de aflopende achterkant van het dak (waarom toch??). Regelmatig stoot ik mijn hoofd pijnlijk bij het in- en uitstappen aan de A-stijl die gewoon in de weg zit.
De bediening van de radio, airco/verwarming en navigatie zijn een continue bron van ergernis. Ik heb al veel storingsteksten op het display voorbij zie komen. Meestal onbegrijpelijk "controleer regelaar" of "controleer luchtverontreiniging". Ik kan de hele pagina wel vol schrijven met klachten.
Kortom, ik ben blij als hij weg kan.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee