Renault Mégane Estate dCi 110 ECO2 Expression (2013) #2
Uitvoering | Mégane Estate dCi 110 ECO2 Expression |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Dertien in een dozijn auto. Maar postief verrast!
Als tijdelijke auto kreeg ik deze auto met de volgende extra's twee maanden tot mijn beschikking:
- Pack Style
- Kaart Europa voor Carminat TomTom
- lichtmetalen wielen
Allereerst is dit een auto die je veel te vaak ziet op de weg. Stoorde mij redelijk. Want het is nou ook niet bepaald een echt mooie auto.
Maar voor het overige heeft de auto mij positief verrast tov mijn ervaring met 3 andere Megane's.
Wat positief opviel:
- trekkracht onderin
- bagageruimte
- verbruik
Irritant:
- start/stop systeem. Gewoon uitzetten dat ding. Afsla gevaar bij stoplichten.
- koppel leek in kleine spectra over de 6 versnellingen te zijn verdeeld
Wat tegenviel:
- koelkracht airco
- stoelbekleding die zweetplekken veroorzaakt bij warm weer
- bij stoplichtsprintjes bleef gaspedaal wel eens hangen onder mat
Ook miste ik zaken zoals parkeersensoren. Dat was wel even wennen.
Tot 150 km/h was er op zich wel goed mee te rijden. Daarboven werd het lastiger. 170 was nog wel enigszins mogelijk, maar daarboven was het wachten geblazen.
Zelden maakte ik overigens gebruik van de zesde versnelling. Daarmee beperkte je jezelf teveel om weer gas te geven vanaf bijvoorbeeld 110 km/h.
Het verbruik was echter iets wat wel heel positief was. De eerste auto ever waarmee 5,0l/100 km haalbaar bleek te zijn. Maar dan wel met weinig snelheidsexcessen en mogelijkheden om in Duitsland lekker mee te doen.
Na 2 maanden de definitieve auto gekregen. Het zou niet mijn keuze zijn geweest, maar for the time being heb ik er toch met veel plezier in gereden!