Renault Mégane Estate 1.6 16V 110 Expression (2010)
Uitvoering | Mégane Estate 1.6 16V 110 Expression |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
totaal verslagje
Deze auto had ik tot mijn beschikking als huurauto omdat de leaseauto (de poolauto Megane GT 1.4) aan het einde van zijn contract zat. De nieuwe leaseauto is in mei 2010 besteld, maar wordt in jan 2011 pas geleverd.
Ik heb de auto met plezier gereden. De uitvoering was behoorlijk compleet met LMV, 6-bak, navigatie en in donkerblauw metallic een mooie auto om te zien. In ieder geval een behoorlijke vooruitgang tov de oude Megane. (zie andere review).
Grootste minpunt voor ik het motorgeluid, specifiek bij een snelheid van 120-130. Er zit dan een behoorlijke brom in de motor, hetgeen afbreuk doet aan de verdere kwaliteit van de auto.
Wegligging is behoorlijk goed, je kunt er lekker vlot mee doorrijden en nog comfortabel ook.
Het verbruik zat gemiddeld rond de 9l/100km bij veel snelwegkilometers. Gezien de 6-bak valt dat wel tegen. Wanneer je iets meer op 80 en 100km wegen rijdt, zakt het verbruik richting 7,5-8l/100km. Dat is een wat nettere waarde.
1 keer heeft de auto een probleem gehad, direct na het starten sloeg de motor af. Later is dat niet meer gebeurd.