Renault Mégane dCi 110 Selection Business Sport (2009)

Renault Mégane
Renault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault Mégane

UitvoeringMégane dCi 110 Selection Business Sport
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

• 200 km

Tegen de tijd dat ik een nieuwe leaseauto mocht uitzoeken kwam de tv commercial van de nieuwe megane in beeld. De megane sprak me meteen aan wat betreft het model. Renault had mooie aanbiedingen mbt de rijder en ben dus overgegaan tot de volgende bestelling:

Megane Hb 110 selection business sport zwart metallic met de volgende opties:
Updrage naar dvd carminat, 17 inch lmw, donkere ramen, pack introduction en een afneembare trekhaak.

Eerste indruk van de auto is zeer positief. Mooi afgewerkt en veel beenruimte voor de bestuurder (ben 1.92 en heb de stoel niet geheel naar achteren). De zit van de stoel mocht wat langer maar verder fijne stoelen met lendesteun.
Zoals eerder te lezen hier zijn de meedraaiende bi xenon lampen een verademing. Versnellingsbak is soepel en trefzeker, motor vrij stil en zeer soepel. Bij de proefrit merkte ik reeds dat de auto zeer prettig remt, hard maar goed doseerbaar.
Sleutelkaart met gehele handsfree functie is zeer prettig. Bij boodschappen doen niet eerste naar de sleutel grijpen maar gewoon de klep openen en bij weglopen gaat de zaak op slot vergezeld van een luide piep zodat je zeker weet dat je auto op slot zit.

Geluidsinstallatie is goed. Het is geen topend installatie maar het geluid is prettig en voldoende. Navigatie (dvd-upgrade) is fijn in bediening, helder scherm en heeft tal van functies om het rijden aangenamer te maken. Spraakherkenning werkt goed al heb ik hier even mee in de clinch gelegen :-). Een maal door hoe het werkt is het zeer fijn. Wel jammer dat het niet lukt het telefoonboek van mijn telefoon over te zenden naar de auto. Dit is een gemiste kans, of ik doe iets fout :0). Mocht iemand dit wel voor elkaar gekregen hebben verneem ik dat graag.

Ik vind de auto zeer prettig sturen, strak in de bochten en toch comfortabel genoeg. Renault heeft hier zeker verbeterd. Het gevoel in het sportstuur is goed en ligt ook heel prettig in de hand.

Trekhaak ligt mooi ver onder de auto en de afneembare kogel is zeer vernuftig.

Wel vind ik de auto nog even wennen qua rechtuit stabiliteit. Het lijkt alsof de auto erg nerveus is en dat je nogal wat tegenstuurt maar dat kan wennen zijn. Zal hier later op terug komen.

Kortom, na diverse nieuwe auto,s van de merken Opel, peugeot en Audi valt me deze megane zeker niet tegen. Het is een leuke auto met naar mijn mening een mooi uiterlijk en zeer prettig qua uitrusting en rijeigenschappen.

Zodra ik wat meer gereden heb zal ik de review updaten en kijken of ik nog even enthousiast ben :-).

PRIVATE LEASE Renault Mégane