Renault Mégane C-C 1.9 dCi 130 Dynamique Comfort (2006)
Uitvoering | Mégane C-C 1.9 dCi 130 Dynamique Comfort |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Dit is de 9e nieuwe (probleemloze) Renault op rij.
Met de zomer weer in aantocht heb ik besloten om van de gezinsvriendelijke Scénic naar de mooi weer CC te gaan, een phase 2 Dynamique 1.9 dCi 130 met roetfilter. Ik heb de auto in ontvangst genomen op de 10e april en hij bevalt tot nu toe uitstekend.
Ten opzichte van de Nederlandse uitvoering (ik woon in Groot Brittanië) mist de auto cruise control, voor de rest is ie hetzelfde.
positief:
* (persoonlijk) erg goed ontwerp interieur en exterieur
* weinig wind turbulentie wanneer er open wordt gereden
* goed comfort en uitstekende stoelen
* zeer zuinig
* zeer goede prestaties boven de 1750 toeren/minuut
* geen (zichtbare) dieselwalm meer door roetfilter
negatief:
* comfort met 17 inch wielen wat minder, maar staat erg mooi dus ik neem het voor lief
* hoge achterkant moeilijk in te schatten bij achteruit inparkeren
* ten opzichte van de 1.9 zonder roetfilter is het verbruik wat hoger en heeft de auto minder koppel onder de 1750 toeren/minuut.
De auto heeft nu (28-07-2006) 22931 km achter de kiezen met een gemiddeld verbruik van 1 op 18.2 met een positieve uitschieter van 1 op 20.6 en een negatieve van 1 op 14.7.
update 30/08/2006, km stand 29885
Ik heb vandaag de 30000 km (18000 miles) beurt laten uitvoeren, kostte me omgerekend 295 euro. Dit inclusief een ruitenwisser aan bestuurderszijde, hij begon wat minder mooi te wissen. Verder geen problemen ontdekt.
De banden (Michelin Pilot Primacy 205/50 R17) hebben voor nog 5.5 mm profiel en achter 6 mm, die kunnen voorlopig dus nog wel even mee.
update 18/09/2006, km stand 32163
Vandaag de auto ingeruild voor een nieuwe Clio III 1.5 dCi.
Tijdens de vakantie in Schotland begon de ventilator motor te piepen, dit heb ik bij thuiskomst zelf opgelost door de koolborstels schoon te maken.
Het is bij dit ene probleempje gebleven.
PRIVATE LEASE Renault Mégane

Renault Mégane Grand Tour 1.6-16V Business Line/pano/airco/cruise
- 2009

Renault Mégane Coupé-Cabriolet 1.6-16V Tech Line - Automaat - Elek. dak - Parksens. achter
- 2007

Renault Mégane Coupé-Cabriolet 2.0-16V Tech Line automaat | 1e eig | weinig km's | Xenon | als nieuw | tijdelijk gratis Top Afleverpakket twv Eur 695
- 2006