Renault Mégane Break RXE 1.9 D (1999)
Uitvoering | Mégane Break RXE 1.9 D |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Nadat mijn VW Golf total loss was gereden, was ik op zoek naar een andere auto, die bij voorkeur ook ruimer moest zijn i.v.m. gezinsuitbreiding. Mijn oog viel op deze break vanwege zijn voorkomen en de luxe van de uitvoering voor een acceptabele prijs (ook al had ik eigenlijk niets met dit merk).
Tot nu toe heb ik alleen maar spijt van deze aankoop, omdat de auto een aantal forse problemen heeft, die tot nu toe niet zijn opgelost. Inmiddels staat de auto al weer bijna 3 weken(!) achter elkaar bij de garage. Ik ging terug naar de dealer voor een aantal klachten, waaronder een vervelend, ronkend bijgeluid dat de auto vanaf het begin produceert als je gas bij geeft in de 3e versnelling, dus bij een laag toerental van ongeveer 1500 toeren of bij gas loslaten als de motor ook dit toerental bereikt. Verder was er sprake van enige olielekkage, een ondeugdelijk functionerende interval van de ruitewissers, uitval van de meters in het dashboard en nog een aantal zaken. Tot op heden heb ik de auto nauwelijks nog terug gezien. Het enige geluk dat ik heb, is dat alles onder 6 maanden bovag garantie valt. De diagnose die werd gesteld voor het ronkende bijgeluid is tot nu toe iedere keer anders geweest; eerst zou het aan een motorsteun liggen, vervolgens aan de spanner van de multiriem en het laatste nieuws is dat de antenne resoneert in het chassis en een ’rammel’ veroorzaakt. Dit laatste betwijfel ik ten zeerste. Op dit moment staat de auto bij een schadeherstel bedrijf, omdat de uitval van de elektronica mogelijk wordt veroorzaakt door schade die is aangericht door een lekkende accu. Deze heeft de carosserie zo danig beschadigt, dat er een gat is ontstaan in het schutbord. Al met al een legio aan problemen, die na weken nog steeds niet zijn verholpen.
- grof en ronkend bijgeluid bij ongeveer 1500 toeren
- olielekkage
- slecht functionerende interval van de ruitewisser
- uitval van meters (toerenteller, kilometerteller, etc.)
- schade aan de carosserie door lekkende accu
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee