Renault Mégane 2.0 16V 140 Dynamique (2009)

Renault Mégane
Renault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault Mégane

UitvoeringMégane 2.0 16V 140 Dynamique
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2017

Aanschaf van de Megane

Na een week wachten, is het eindelijk zo ver! Ik mag mijn gloednieuwe bolide ophalen, althans voor mij een nieuwe bolide dan.

Wat een prachtig mooie Renault is dit toch! In de zon komt de mooie blauwe kleur totaal tot z'n recht.

Ik heb wel een tijdje aan de CVT bak moeten wennen, het is heel raar gas geven, maar na een tijdje raak je er gewend aan, en besef je dat de lange afstanden met een automaat een geweldige uitvinding is.

Vakantie

LANGE RIT
En we gaan weer op pad, kort na de aanschaf wordt de Megane goed getest door een rit van 600km, de auto heeft het prima gedaan, en is cruisecontrol op de Duitse snelwegen geen overbodige luxe. Echter was er wel een lichte trilling te voelen in het stuur, we zijn bij een Renault Dealer geweest bij plaats van bestemming, om dit euvel te verhelpen, de banden werden opnieuw goed gebalanceerd en we konden weer veilig rijden.

POWER
In de lichte helling omhoog had de Megane geen problemen met het power wat ie aan boord had, de heuvels waren prima te doen met deze auto.

VERBRUIK
Het verbruik was best sterk, maar wat verwacht je dan als je vaak de heuvels op moet, om bij het hotel te komen. En ook naar de snelweg toe zijn er veel heuvels om er te komen.

TERUGRIT
Bij de terugrit was er minder goed nieuws, we moesten vaak stoppen door de melding, Oververhitte versnellingsbak. We hebben na 3 keer de melding op het display om een Renault dealer op te zoeken, helaas ging de zoektoch niet soepel, maar we hebben wel een universele garage gevonden, en deze heeft het transmissie oliepeil bijgevuld, nadat het bijgevuld was hebben wij geen problemen of meldingen in het display meer gehad.

Nieuwe voorbanden

Er zijn twee nieuwe voorbanden gemonteerd, dit in verband met de grote rit naar Oostenrijk.

Nieuwe achterbanden

Twee nieuwe banden achter gemonteerd.

Het einde van mijn Megane

Na ongeveer 1,5 jaar rijplezier doe ik deze auto weg, de auto is voor de korte afstanden te duur, en voor lange afstanden niet comfortabel. Ik ben 1,90m en de steun voor je benen is te kort, helaas was het met deze auto het verstand op 0 gegaan, overigens heb ik hem wel helemaal ondersteboven heb gekeerd met het testen tijdens de proefrit.

7,5

PRIVATE LEASE Renault Mégane