Renault Mégane 1.5 dCi 80 Authentique Comfort (2005)

Renault Mégane 1.5 dCi 80 Authentique Comfort (2005)

UitvoeringMégane 1.5 dCi 80 Authentique Comfort
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2006

De Megane is een tussenoplossing (lease) omdat ik per 1 januari van werkgever wissel en daar in de luxe positie ben om een andere auto uit te mogen kiezen.

Tja vergelijken met de Laguna GT is niet eerlijk, vooral de bagageruimte is een grote stap terug (klaag er niet over, is een tijdelijke auto) maar met 2 jonge kinderen is het lastig shoppen wanneer je een kinderwagen, buggy en nog eens een krat met boodschappen mee naar huis moet nemen.

Verder valt mij de 80pk absoluut niet tegen. Tussen 2.000 en 4.000 tpm pakt ie lekker op. geen sportauto, maar op de Nederlandse wegen goed mee te leven.

Uitrusting is compleet, A/C, regensensor, elec.ramen v/a, cv met ab, cruisecontrol en de befaamde snelheidsbegrenzer.

Auto is in mijn ogen extreem zuinig, gem. 5,7 liter op 100km.

Verder geen bijzonderheden. Heb de Continental Eco Contacts laten vervangen door Bridgestone Turanza’s. Bevallen beter, geen piepende banden meer doorslippende voorwielen in de korte bochten.

Hahaha... ik ben wat cynisch als het gaat om Renault, maar de Megane stond technisch beter te boek dan de Laguna dus ik dacht: ’wat kan er nu mis gaan?’. Sleutelkaart defect...’kaart niet leesbaar’. Ik bewaar deze altijd in de jaszak en ik zweer het je, deze is niet van de kapstok gevallen. Auto op de oprit in het stuurslot. Probeer em daar maar eens af te krijgen met maar 1 optie: achteruit de weg op. Aangezien wegen meestal haaks langs een oprit lopen (zo ook bij mij) stond de auto midden op de weg en is deze door de afsleep dienst (al de 3e renault in 6 jaar die minimaal 1x is afgesleept!) dwars over de weg getrokken, met dikke rubberstrepen als resultaat, de vrachtauto op. Na een paar telefoontjes duurde het 2 dagen voordat wagenpark de reservesleutel bij de garage had en kon ik dus na 2 dagen met de reservesleutel weer door. Ondertussen was wel de accupool er afgeweest dus gingen de electrieke raampjes elke aanraking aan de bedieningsknop maar 5 centimeter omhoog... Dat heb ik

2,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Renault Mégane

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens